Krop & Sind

Don’ts når du slår op

Af Oliver Kokholm Ungermann 3. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er aldrig sjovt at slå op med sin kæreste eller at blive slået op med. Specielt ikke, hvis det bliver gjort på en tarvelig måde. Læs her, hvordan du i hvert fald ikke skal gøre!

Det vil altid være trist at blive slået op med, uanset hvordan det bliver gjort. Men derfor skal man stadig tænke over, hvordan man gør det, så det ikke gør mere ondt end højst nødvendigt! Vi giver dig herunder fem forskellige bud på supertarvelige måder at slå op på:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Slå op over en SMS
No-go! Noget af det værste, du kan gøre, er uden tvivl at slå op med din kæreste over SMS. Det kan godt være, det er nemt, fordi du ikke behøver at finde modet til at sige det ansigt til ansigt, men du skylder ham stadig at sætte dig ned sammen med ham og få snakket om det.

Sige grimme til om ham
Selvom der er nogle ting, der irriterer dig ved ham, er det bedst at holde det for dig selv. Der er ingen grund til at pege fejl og mangler ud hos hinanden - det vil kun såre jer begge! Sig i stedet til ham, at du ikke længere er forelsket i ham og lad den så ligge ved det.

Læs også: Guide: Slå op med din kæreste

Ændre din status på facebook

Av! Bare tanken om at logge på sin facebook og se, at ens kæreste har ændret sin civiltilstand fra "i et forhold" til "single" gør helt ondt. Det må du endelig ikke gøre, uden at have snakket med ham først! Du skylder ham en forklaring på, hvorfor du har tænkt dig at ændre det. Han skal ikke være den sidste, der finder ud af det!

Få en veninde til at sige det

I det hele taget skal du tænke over, hvordan du selv gerne vil have, det skulle gøres, hvis du blev slået op med! Det er supertarveligt at få en veninde eller ven til at sige det til ham, og desuden kan det være, han har nogle spørgsmål omkring det, som kun du kan svare på. Du skal gøre det selv - også selvom det kan være svært at finde mod til!

Læs også: 10 seje citater om kærlighed

Slå op på et offentligt sted

Av, nej! Han bliver helt sikkert ked af det, når du slår op med ham, og så skal der være privatliv nok til at kunne græde eller blive sur og ked af det. Hvis du gør det et offentligt sted, har I ikke mulighed for at få snakket det ordenligt igennem, og så kan det blive meget sværere at komme videre. Hvis du frygter reaktionen fra ham, kan du tage en veninde med til det sted, hvor du slår op. Få hende til at vente på dig tæt på stedet, så du kan føle dig lidt tryggere.

Hvad, synes du, er den værste måde at slå op på?

MestLæste