Krop & Sind

Sådan afviser du ham

Af Luise Gregersen 13. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er aldrig nemt at skulle såre en fyr, der har følelser for dig. Vi giver dig vores bedste tips til, hvordan du fortæller ham sandheden på en sød og ærlig måde.

Du ved måske selv, hvor ondt det gør, når dine følelser ikke bliver gengældt, og derfor er det enormt svært at være skyld i, at andre bliver lige så såret. Men i sidste ende er det bedst for både dig og ham, at du siger sandheden så pænt som muligt.

Afvis ham med et kompliment
Det værste, du kan gøre, er at sige: "NEJ, jeg vil ikke på date med dig, freak! Eew!" Gør din afvisning nemmere for ham at håndtere ved at servere den sammen med et kompliment. Fortæl ham for eksempel, hvor meget du værdsætter jeres venskab, og hvor sjovt du har det sammen med ham, men at du desværre ikke er interesseret i et forhold. Det er meget nemmere for ham at acceptere afvisningen, når han samtidig får et par søde ord med på vejen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan slipper du af med ekskæresten

Vær ærlig - uden at være ondskabsfuld!
Det er altid bedst at fortælle ham helt ærligt, hvorfor du ikke er interesseret i ham. Men det er ikke en undskyldning for at være ondsindet! Hvis du synes, hans tøj er grimt, at han lugter, eller at han virker pinligt uintelligent, så sig i stedet, at han ikke er din type. Ellers risikerer du at såre ham mere, end du behøver.

Giv ham ikke falske forhåbninger
Det kan være fristende at lette lidt på afvisningen ved at åbne op for muligheden for, at du måske bliver interesseret i ham på et senere tidspunkt. Men ved at sige at du bare ikke er interesseret i ham lige nu, trækker du smerten i langdrag for jer begge. Vær bestemt, og luk muligheden med det samme, hvis du ved, at du aldrig bliver interesseret i ham som mere end en ven.

Læs også: 10 gode grunde til at droppe ham

Hold det for dig selv
Selvom du plejer at fortælle dine BBF'er alt, så lad være med at ydmyge ham ved at gøre grin med situationen bag hans ryg. Historien kommer lynhurtigt tilbage til ham og vil sikkert såre ham endnu mere end din afvisning gjorde. Hold jeres snak eller jeres sms-samtaler for dig selv, hvis du bare er en smule interesseret i at skåne hans følelser og bevare jeres venskab.

Her er fem tegn på, at I skal finde sammen igen:

5tegnIskalfindesammenigen

Kan du mærke et konstant savn inde i maven? Og tænker du hele tiden på din eks? Det kan godt være et tegn på, at du stadig har mange følelser for personen. Vær dog sikker på, at det er din EKS, du savner, og ikke bare trygheden eller idéen om en kæreste.
Foto: Shutterstock
En ting er, at du savner din eks, men for at I kan blive kærester igen, skal din eks også savne dig. Din eks skal ønske at få dig tilbage og være parat til at kæmpe for det. For et bristet forhold kræver arbejde, tillid og tålmodighed at genopbygge.
Foto: Canva
Når man er kærester, skal man have lyst til at være tætte på hinanden. Det vil sige, at man ønsker at tilbringe tid sammen. For nogle betyder det også lysten til at holde i hånd, kysse og så videre. Hvis I stadig har lyst til at være tætte på hinanden, så er det et tegn på, at kærestefølelserne stadig vil kunne blomstre mellem jer.
Foto: Canva
Er I mistroiske over for hinanden, tjekker I konstant hinandens Facebook ud for at lure på potentielle konkurrenter, eller tror I, at hinanden lyver? Så bliver det svært at finde sammen som kærester igen. Men kan du mærke, at I stoler fuldt ud på hinanden, så vil I have gode chancer.
Foto: Canva
Der kan være mange grunde til, at I slog op og lige meget, hvad årsagen var, så kan I kun finde sammen igen, hvis I beslutter jer for at lægge alt det dårlige ved jeres forhold bag jer. I skal begge ville starte på en frisk og ikke bære nag, hvis det skal fungere.
Foto: Canva

MestLæste