Teenager med hjertesorg
Krop & Sind

Hvad sker der med din krop, når du har hjertesorg?

Af Luise Gregersen 15. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er ikke kun sindet, der gør ondt, når du får dit hjerte knust. Læs med, og find ud af, hvad der sker med din krop, når du har hjertesorger.

Du får åndenød
Hvis du og din kæreste slår op pludseligt, kan du få åndenød, hjertebanken og begynde at ryste og fryse. Det er symptomer på, at du er i chok over at have mistet din kæreste. Det eneste, du kan gøre i den situation, er at forsøge at trække vejret dybt og vente på, at det går over.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du mister appetitten
Du har sikkert tit hørt om trøstespisning, men sandheden er faktisk, at når du er rigtig ked af det, kan tanken om at spise noget som helst virke helt uoverskuelig. Prøv alligevel at spise lidt, for jo mere du spiser, jo hurtigere vil din appetit vende tilbage.

Læs også: De bedste tudefilm til kærestesorger

Du får ondt
Når du har hjertesorger, ændres blodgennemstrømningen i din hjerne, og det kan faktisk gøre, at din sorg begynder at gøre fysisk ondt. Hvis du får hovedpine, mavepine eller ondt i leddene, uden at der er nogen anden forklaring på det, kan det være sorgen, der får det til at gøre ondt.

Du mister søvn
Rigtig mange får problemer med at falde i søvn, når de har kærestesorger. Det skyldes for det første, at tankerne kører rundt i hovedet, og man derfor har svært ved at falde til ro. For det andet stresser kærestesorgerne din krop, og de hormoner din hjerne danner, når du stresser, gør det svært at falde i søvn.

Læs også: Hvordan kommer man over kærestesorg?

Du kan blive syg
Dit humør styres af hormoner, og når du er ked af det, danner din krop stresshormonet kortisol og adrenalin, der nedbryder dit immunforsvar. Derfor er du mere modtagelig over for influenza og forkølelser, når du har kærestesorger. Som om det ikke er slemt nok bare at have mistet sin kæreste!

Du får lyst til at prøve noget nyt
Det er ikke kun dårlige ting, der sker, når du får knust dit hjerte. Undersøgelser har vist, at når piger får kærestesorger, får de tit lyst til at ændre noget i deres liv. Det kan være, at du får lyst til at prøve en ny frisure, en ny tøjstil eller begynde til at ny sport? De små ændringer kan også give dig noget andet at tænke på, så sorgen går hurtigere over.

MestLæste