skraber
Helbred & balance

Smart trick gør din skraber skarp igen

Af Louise Haack 6. januar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det her trick skal vi helt klart prøve med vores skraber, for det er jo alt for smart!

Hvis man hele tiden skal have en skarp og ren skraber til at barbere ben med, kan det altså godt blive ret dyrt, for de bliver hurtigt sløve, når man bruger dem i badet.

Læs også: Sådan bruger du din skraber rigtigt

Men hvad gør man så, hvis man er på vej i bad og ikke lige kan nå eller har råd til at købe en ny skraber? Man bruger da det her smarte trick, der er blevet virkelig populært på YouTube.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tricket går ud på, at man med et par gamle cowboybukser kan få sin skraber til at blive (næsten) som ny igen. Man skal bare skrabe barberbladet nede fra og op på cowboybukserne mellem 10 og 20 gange.

Læs også: Skal du barbere hårene af?

På den måde fjerner man gamle sæberester, hår og døde hudceller fra barberbladet, og så bliver skraberen skarp, så du kan bruge den igen.

Det lyder altså virkelig smart, men husk nu at vælge et par gamle cowboybukser, som du ikke bruger mere, hvis du også vil afprøve det her trick.

Se, hvordan du gør din skraber skarp igen i den her video:

Laver du de her fem fails, når du barbere ben? Så stop det lige nu!

5failsdulaver,nårdubarbererben

Det er ikke det værste, du kan gøre, men du får en meget bedre barbering, hvis du venter til om aftenen. Om natten hæver dine ben nemlig op, og det kan få hårene til at trække sig ind i huden. Så hvis du barberer ben om morgenen, risikerer du, at stubberne allerede dukker op igen efter et par timer.
Du får det bedste resultat, hvis du barberer ben efter - eller under et langt, varmt bad. Dampen fra vandet gør hårene blødere, og det får hårsækkene til at åbne sig, så du får endnu glattere ben.
Du må aldrig, aldrig barbere dine ben uden en form for smørelse. Det kan både være barberskum, babyolie eller balsam, så længe du ikke bruger udtørrende sæber, der kan gøre dine ben røde og irriterede.
Det her er et kæmpe no-go! Du skal altid barbere med hårene, det vil sige fra knæet og ned mod anklerne. Hvis du barberer mod hårene risikerer du udslæt, indgroede hår og røde knopper. Av!
Tror du, at din barbering er slut, når hårene er væk? Så kan du godt tro om! Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at du smører dine ben ind i en lækker, fed creme bagefter, så din hud ikke bliver irriteret.

Læs mere om