Skønhed

Sådan få du din skraber til at holde længere

Af Stine Kærsgaard 7. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er nice at kende de her tricks, hvis du ikke vil bruge hele din formue på nye barberblade.

Følelsen af bløde, glatte ben er vildt rar, men desværre kan det bare godt være en lidt dyr fornøjelse, når man skal ud at købe skrabere hele tiden. Derfor er det godt at kende de tricks, som gør, at den kan holde så længe som muligt uden at blive sløv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For ikke at skade sig selv kan det være en god idé at købe en skraber i god kvalitet, og så ellers følge de her fire råd:

Forbered din hud:

Før du skraber dine ben, kan det være en god idé at forberede din hud. Exfolier den blidt, så alle de døde hudceller forsvinder, så de ikke samler sig og sætter sig fast mellem barberbladene.

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering

Rens den grundigt:

Sæberester, der hober sig op på din skraber, kan gøre dine barberblade sløve i længden. Når du er færdig med at bruge den, er det derfor vigtigt, at du husker at rense den grundigt! Bagefter er det en god idé at duppe bladene tørre på lidt papir eller et håndkæde.

Hold den et tørt sted:

Selv om det er smart at have sin skraber liggende i brusekabinen, er det på ingen måde godt for den. Ikke nok med at det kan være uhygiejnisk, at den ligger med bladene ned i en sæbesø, så kan det også give dig infektioner, når du bruger den, og bladene tager skade af det. Læg den i stedet i et tørt skab og tag den frem, når du skal bruge den.

Læs også: 5 fails du laver, når du barberer ben

Beskyt den:

Det er også vigtigt, at du sørger for at beskytte din skraber, når du tager den med dig. Får den for mange slag og stød, kan det gøre bladene skæve og måske i værste fald medføre, at du skærer dig, når du bruger den.

Se her, hvad du ALDRIG skal gøre ved din hud:

DetduALDRIGgøreveddinhud

En af hovedreglerne er aldrig at pille, kradse eller trykke dine hudorme eller bumser. Dine porer bliver kun større af det, og du kan også få røde ar på længere sigt! Samtidig kan der også hurtigt samle sig flere bakterier på din hud, når du bliver ved med at røre ved den. Brug i stedet for en god skrubbecreme, og rens din hud om aftenen, før du går i seng.
Foto: Shutterstock
Noget af det værste, du kan gøre mod din hud, er at indtage alkohol, da det udtørrer huden indefra. Alt vand samt de naturlige fedtstoffer, der findes i din hud, bliver simpelthen drænet ud! Rygning giver dårlig blodcirkulation, hvilket medfører en træt og grå hud.
Foto: Shutterstock
Det er skønt at mærke solens stråler i ansigtet – men det er og bliver bare ikke godt for huden! For meget solbadning kan nemlig give dårlig hud, pigmentpletter og på længere sigt dybe rynker! Brug derfor en god solcreme, eller tag en hat på, hvis du er meget udenfor.
Foto: Shutterstock
Stress tærer både på energien og udstrålingen – og det kan ses i din hud! Over længere perioder med stress vil din hud tørre helt ud og blive meget tyndere. Prøv at geare ned, når du kan mærke, at du presser dig selv for hårdt.
Foto: Shutterstock
For meget sukker kan skabe en form for betændelsestilstand i din krop, og det kan ses på din hud. Man må godt spise sukker (især når det er ens yndlingsslik) – bare ikke for meget! Så kan det nemlig, hos nogle mennesker, ses på huden.
Foto: Shutterstock
Prøv om du kan få otte times søvn om natten, da det vil give dig en smuk hud! Din hud fornyer nemlig sig selv om natten, så det er supervigtigt, at den får den tid, som skal bruge på det. Rens din hud før du går i seng, og kom en god creme i ansigtet eller massér en let olie ind i huden. Det sætter gang i blodcirkulationen og giver dig en flot glød samt et friskt look næste dag!
Foto: Shutterstock

Læs mere om