Helbred & balance

5 fails du laver, når du barberer ben

Af Luise Gregersen 6. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor mange af de her fails begår du, når du barberer ben? Se her, hvordan du undgår dem!

Det virker måske lige ud af landevejen at barbere ben, men der er altså nogle rigtige (og ret mange forkerte) måder at gøre det på.

Tag testen: Skal du begynde at barbere ben? Test dig selv her!

Se her hvilke fem fails, du ikke må lave, når du barberer ben.

5failsdulaver,nårdubarbererben

Det er ikke det værste, du kan gøre, men du får en meget bedre barbering, hvis du venter til om aftenen. Om natten hæver dine ben nemlig op, og det kan få hårene til at trække sig ind i huden. Så hvis du barberer ben om morgenen, risikerer du, at stubberne allerede dukker op igen efter et par timer.
Du får det bedste resultat, hvis du barberer ben efter - eller under et langt, varmt bad. Dampen fra vandet gør hårene blødere, og det får hårsækkene til at åbne sig, så du får endnu glattere ben.
Du må aldrig, aldrig barbere dine ben uden en form for smørelse. Det kan både være barberskum, babyolie eller balsam, så længe du ikke bruger udtørrende sæber, der kan gøre dine ben røde og irriterede.
Det her er et kæmpe no-go! Du skal altid barbere med hårene, det vil sige fra knæet og ned mod anklerne. Hvis du barberer mod hårene risikerer du udslæt, indgroede hår og røde knopper. Av!
Tror du, at din barbering er slut, når hårene er væk? Så kan du godt tro om! Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at du smører dine ben ind i en lækker, fed creme bagefter, så din hud ikke bliver irriteret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste