rens
Helbred & balance

Sådan renser du dit ansigt bedst muligt

Af Redaktionen 26. januar 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du fire trin til en renere hud. Husk at rense ansigtet morgen og aften!

Trin 1:
Vask din hud!
Det er vigtigt, at du bruger en ansigtssæbe, der dræber bakterier og renser i dybden. Husk at vaske dine hænder først, så du ikke overfører bakterier, og husk at skifte håndklædet ofte af samme årsag.
- Skyl dit ansigt med lunkent vand, og masser derefter sæben ind i hele ansigtet.
- Vask grundigt efter med vand, og tør ansigtet i et rent håndklæde.

Læs også: Sådan trykker du en bums

Trin 2:
Forebyg bakterier!
Når du har vasket dit ansigt, er det vigtigt, at du bruger en skintonic, der fjerner de sidste rester af snavs og fedt. De fleste skintonics indeholder lidt alkohol, der får porerne i huden til at trække sig sammen - skintonic er derfor god mod bakterier!
- Hæld lidt skintonic på en vatrundel, og dup den over hele dit ansigt.

Trin 3:
Husk at bruge creme!
Når du har renset din hud, er det normalt, at huden kan blive lidt tør. Derfor har huden brug for, at du bruger en smule creme, når du har vasket den. Hvis du ikke bruger creme, kan det ske, at huden selv begynder at producere ekstra meget fedt, så din hud bliver endnu mere fedtet end normalt. Men husk at bruge en creme, der er velegnet til uren hud.

Læs også: Undgå ar efter bumser

Trin 4:
Betændte bumser!
Det er altid fristende at trykke på betændte bumser, men faktisk forværrer det bare din situation. Bumsen bliver endnu mere tydelig og efterlader en rød plet længe efter, at bumsen er væk. Brug i stedet et bakteriedræbende produkt direkte på bumsen - gerne flere gange dagligt.
Vask dit håndklæde ofte, ellers overfører du bakterier til dit ansigt!

Læs herunder, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.

Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!

 

Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud. 

Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.

 

Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

MegetMere