Helbred & balance

Lækker hud på 5 minutter

Af Cecilie Rosfort-Nees 25. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du skal hurtigt ud ad døren, men hey, inden du suser af sted, kan du jo lige gøre din hud superlækker at se på …

Læs også: Sådan får du blød hud

Rens + fugt
Start med at rense din hud - hvis du har virkelig travlt, kan du ikke nå at gå i gang med det helt store, men en renseserviet kan altså også gøre en forskel, hvis du husker at bruge en god creme bagefter. En øjencreme er også en god ting at bruge.
Tid brugt: 1 minut

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

BB Cream
Hvis dine morgener tit er travle, er en BB Cream et must i din makeuptaske. Cremen tilpasser sig din hudtone, og du behøver derfor ikke bruge flere forskellige foundations, hvis din hud ikke har samme farve i hele ansigtet, ligesom du ikke behøver stresse helt lige så meget over, om du har fået fordelt cremen jævnt, som du gør, hvis du bruger en almindelig foundation, der godt kan være lidt svær at styre.
Tid brugt: 2 minutter

Concealer
En concealer (også kaldet dækstift) er rigtig god at lægge under øjnene, hvis du vil have et friskt og lækkert look - tjek også, om du har brug for lidt lys farve i øjenkrogen (det får dine øjne til at se mere åbne og vågne ud) eller måske langs næseryggen eller rundt om munden, hvor huden godt kan være lidt rødlig at se på.
Tid brugt: 1 minut

Læs også: Snyd dig til lækker hud

Blush
Prikken over i'et er din blush (også kaldet kindrødt eller rouge), som du lægger på den øverste del af dine æblekinder. Du kan enten bruge en creme- eller en pudderblush, og en rosa farve klæder de fleste. Gør dig umage med at blende rougen godt, så man ikke kan se, hvor blushen starter og slutter.
Tid brugt: 1 minut

Psst! Hvis du har under 5 minutter, kan du nøjes med at tage concealer og blush på.

Herunder kan du se, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

Læs mere om

MestLæste