blød hud
Helbred & balance

Sådan får du blød hud

Af Cecilie Rosfort-Nees 11. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Creme skal der til, hvis du drømmer om en blød krop – nå ja, og så lidt kaffe, citron og sukker. Lyder det mærkeligt? Læs med her!

Efter badet trænger din hud til en masse fugt. Det er op til dig, om du vil bruge en bodylotion, en kropsolie eller måske en kropsgelé. Vælg det produkt, du synes, føles bedst på din hud, og som lever op til dine krav (vil du for eksempel helst have et produkt uden parabener, uden parfume eller som passer til din parfume?). Hvis du synes, det er besværligt at smøre dig ind i creme efter badet, kan du i stedet vælge at vaske dig med en olie i badet. En olie kan også bruges efter badet i stedet for cremen. Den giver din hud endnu mere fugt end en creme, og hvis du tager den på, mens din hud er lidt fugtig, får din hud bare et ekstra skud fugt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Farvel til tør hud

Sukker, citron og kaffe…
Din hud har også godt af at blive skrubbet med en skrubbecreme et par gange om ugen. På den måde fjerner du de døde hudceller, som ligger uden på din hud. Når de døde hudceller er skrubbet væk, føles din hud blødere, din hud har en flottere udstråling - og den optager bedre de lækkerier og al den fugt, der er i din lotion eller olie. Du kan faktisk lave din egen skrubbecreme af 100 g. råsukker og 2 spiseskefulde vegetabilsk olie. Og for at det ikke skal være løgn, har du faktisk sikkert også nogle andre ting derhjemme, du kan bruge til at få blød hud: En halv citron kan du gnide på dine tørre albuer, og kaffegrums kan du bruge til dine tørre hænder.

3 tips til blød hud:
* Sørg for at drikke rigeligt vand.
* Sund mad og især gode fedtstoffer er guf for din hud. Det gode fedt får du i for eksempel fed fisk, avokado og nødder.
* Hold igen med de lange, varme bade, hvis din hud er tør. Det varme vand udtørrer din hud.

Læs også: 7 tips til en lækker duft...

MestLæste