Helbred & balance

Hvordan skjuler man en bums?

Af Line Sølvhøj Jensen 6. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Argh, hvor er det irriterende at vågne op og have fået verdens største bums! Men bare rolig – der er hjælp at hente, og du kan sagtens skjule din bums!

Verdens største bums er landet midt i dit ansigt, og hvad skal du gøre? Du tænker måske, at det gælder om at få trykket den ud med det samme, men det kan faktisk gøre det meget værre.

Selv om det er vigtigt at huske, at du er smuk, som du er, og at en bums ikke er verdens undergang, er det helt okay, hvis du har lyst til at dække den lidt - for ja, de er da megairriterende, de bumser. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du skjuler din bums bedst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Førstehjælp til bumser

Skjul bumsen med en dækstift

En dækstift kan være guld værd, hvis du har fået en stor bums. Du kan bruge den til at dække den rødlige farve omkring bumsen, så man ikke lægger mærke til bumsen. Det er meget vigtigt, at du ikke vælger en dækstift, som er for mørk, for det kan give din bums ekstra meget opmærksomhed, og det er jo ikke meningen.

Skjul bumsen med foundation

Foundation kan bruges til at give dit ansigt en ensartet farve, og derfor er den også god til at dække bumser - især hudorme. Har du en større bums, så er det en god idé at bruge en dækstift, inden du lægger din foundation. Husk også at vælge en foundation, der matcher din hudtype og din hudfarve!

Dæk bumsen med dit hår eller en kasket

Har du fået en bums i panden, så kan du skjule den ved at have dit pandehår nede eller ved at tage en kasket på. Når du er hjemme fra skole igen, så fjern pandehåret fra panden, så bumsen får godt med luft. På den måde fosvinder den hurtigere.

Læs også: Undgå ar efter bumser

Hvilken bums har du?

En hvid bums… Du kan skjule den bedst, hvis du bruger en dækstift og lægger lidt pudder på bagefter.
En sort bums/hudorm… Brug foundation til at dække den og læg eventuelt lidt pudder bagefter.
En bums med sår på… Giv den noget creme og læg pudder på bagefter.

Har du pillet i din bums?

Har du bare ikke kunnet lade din bums være, så du er kommet til at trykke i den, så er der altså stadig hjælp at hente. Det kan være en god idé at tage en isterning og pakke den ind i køkkenrulle, så du kan duppe bumsen og "køle den ned", så den ikke er så rød og hævet. Herefter kan du dække den med en dækstift og foundation eller pudder.

I galleriet kan du få idéer til nemme DIY-masker!

DenemmesteDIY-ansigtsmasker

Hvis du har tid og overskud, inden du påfører din DIY-ansigtsmaske, kan du dampe dit ansigt, så din hud er helt klar til masken. Det er superenkelt, du skal bare koge noget vand og hælde det ned i en gryde eller en balje. Derefter tager du et håndklæde over hovedet, så du får dampen fra det varme vand mod ansigtet. Du skal selvfølgelig passe på, at du ikke brænder dig! Når du har siddet i et lille stykke tid, er du klar til at påføre din maske. Husk, at vær forsigtig med alt, hvad du kommer på din hud. Føles det forkert, skal du skynde dig at fjerne masken fra ansigtet. Se de nemme masker med naturlige ingredienser til din hudtype i galleriet her.
Det her er en hurtig og effektiv DIV-ansigtsmaske til uren hud. Alt du skal bruge er honning, fint salt og citron! - 1 spiseske Citron - Knivspids salt - 2 spiseskeer honning Pres en citron og hæld en spiseske citronsaft over i en skål, som du tilsætter en knivspids salt til. Når salten er opløst tilsætter du honning, som giver huden fugt. Citronen renser din hud i dybden og fjerner bakterier, og den fine salt hjælper med at åbne dine porer, så huden kan tage i mod ansigtsmasken. Lad masken virke i 3-5 minutter og brug din hverdagscreme bagefter.
Denne maske er simpelthen så nem, og så er den god for din tørre vinterhud. Det eneste du skal bruge er honning og avokado. Du kan med fordel vælge en økologisk udgave af begge ingredienser. - 2 tsk honning - En halv avokado Du kan enten mose avokadoen med en blender eller en gaffel. Bland derefter honningen i, og påfør det på din hud. Lad den virke i 10 minutter, så din hud suger alt fugten fra masken.
Verdens nemmeste maske til kombineret/tør hud – det må være den her. Alt, du skal bruge er naturel yoghurt eller kvark og noget sukker. Kombinationen af de to ingredienser fjerner de døde hudceller og beroliger huden, mens den skrubbes blidt. - 1 spiseske rørsukker - 1 teske yoghurt Sukkeret og yoghurten skal bare blandes sammen og derefter på huden. Lad den virke i 10 minutter, inden du skyller den af med bløde cirkelbevægelser.

MestLæste