Pige med bumser
Helbred & balance

Førstehjælp til bumser

Af Luise Gregersen 20. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du fået nogle onde bumser, der bare ikke vil gå væk? Se her, hvad du kan gøre.

Du skal til årets fest med dit crush, og du har glædet dig i ugevis. Du har fundet det perfekte outfit, testet dit makeuplook og læst alle Vi Unges flirtetips.

Læs også: Råd mod bumser

Aftenen inden opdager du til din rædsel en lille øm knop midt i panden. I løbet af natten vokser den til tredobbelt størrelse, og det er umuligt ikke at bemærke det knaldrøde bjerg, der har besluttet sig for at dukke op på den vigtigste dag ever.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi kan ikke love dig, at bumsen forsvinder fuldstændig, men der er et par ting, du kan gøre, der gør den meget mindre tydelig på kort tid.

Læs også: Stjernernes tips mod bumser

Frossen skintonic
Væd et par vatrondeller med skintonic til uren hud, smid dem i en pose, og læg dem i fryseren et par timer. Når vattet er frosset, så dup bumsen med rondellen. Det dæmper hævelse og rødme og giver din hud en frisk glød.

Læs også: Bumser: Myter og fakta

Grøn concealer
Hvis bumsen er rød og skinnende, så brug en grøn concealer på den. Det lyder måske underligt, men de grønne pigmenter neutraliserer rødmen, så bumsen bliver mere hudfarvet.

Isterning
Pak en isterning ind i en ren klud eller et lommetørklæde, og hold bylten på bumsen i et par sekunder. Gentag løbende i et par minutter. Kulden gør bumsen mindre hævet og rød.

Madmodbumser

Nødder – især paranødder – indeholder zink og selen, som virker mod akne. De har også masser af E-vitamin, magnesium, jern og andre ting, som er gode for hud og helbred.
Du kan bruge brændenælde i te og salater – det hjælper både mod akne og eksem, fordi det hæmmer betændelse i huden. Og så er det også proppet med antioxidanter!
Flere mener, at almindelige mælkeprodukter er dårlige for huden og giver akne. Derfor kan du prøve at erstatte almindelig mælk med soyamælk og andre laktosefri alternativer og se, om det virker.
Æg indeholder mange gode ting – for eksempel selen, zink, protein og vitaminer, som er gode for huden.
Gulerødder indehold vitaminer, der kan være med til at forebygge akne.
Bær har masser af gode antioxidanter og fibre, og så regulerer de blodsukkeret, så du ikke så nemt kommer til at spise sukker og andre ting, der er dårlige for huden.
Rødbede indeholder calcium, magnesium og vitaminer, der heler huden og renser kroppen for affaldsstoffer.
Selv om nogle mælkeprodukter er skidt for huden, så er græsk yoghurt godt. Det modvirker nemlig de bakterier, der kan føre til bumser.
Brug mynte-blade i te, saft eller salat – det har en helende virkning på huden og afstresser kroppen.
Fisk som laks og makrel bekæmper betændelse i huden – ingen store, røde bumser til dig.
Avokadoer hjælper til at fugte huden og danne collagen, som gør huden pæn og ensartet.
En varm kop grøn te giver dig og din hud en masse antioxidanter – mmm!
Vand er noget af det bedste for din hud, hvis du døjer med bumser. Det udrenser din hud, giver den fugt og holder den ung.
Glem mælkechokolade og spis i stedet en god, mørk chokolade – gerne 70 procent kakao. Det er proppet med antioxidanter!

MestLæste