Helbred & balance

Bumser: Myter og fakta

Af Luise Gregersen 7. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bumser er megairriterende, og de kan bare ikke forsvinde hurtigt nok! Du har sikkert fået masser af råd om, hvordan du får bugt med bumserne, men hvad er fup, og hvad er fakta? Læs med, når vi afliver seks sejlivede myter om bumser.

Myte 1: Du får bumser af chips og chokolade
FALSK!
Det er ikke bevist, at nogle fødevarer forårsager bumser, men hvis du spiser sundt og varieret hver dag, vil din hud automatisk få en smukkere og mere jævn glød. Hvis du lægger mærke til, at du får mange bumser, når du for eksempel spiser tomater eller mælkeprodukter, kan det være, at du er en smule allergisk over for netop de fødevarer. Prøv at skære dem ud af din kost i en periode, og se om du så får færre bumser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Myte 2: Makeup gør bumser værre
FALSK!
Hvis du har vildt mange bumser, vil du sikkert gerne skjule dem, så godt du kan. De gode nyheder er, at du sagtens kan dække dine bumser med makeup uden at gøre problemet værre! Der findes nemlig masser af mineralfoundations, der er fremstillet specielt til fedtet og uren hud.

Læs også: Bumser: Slip af med dem nu!

Myte 3: Solarie og solbadning får bumserne til at forsvinde.
FALSK!
Når du bliver solbrændt, ser din hud måske mere glat ud, end når du er vinterbleg, men solbadning er kun en kortvarig løsning på dine hudproblemer. Faktisk kan solen være med til at gøre dine bumser større og mere betændte!

Myte 4: Bumser skal udtørres
FALSK!
Mange, der lider af bumser, tror fejlagtigt, at olie, serum og creme kan give bumser. Derfor bruger de i stedet udtørrende produkter som sæbe og antibakterielle cremer. Men når din hud ikke får nok fugt, vil den kompensere ved at producere ekstra meget fedt, der tilstopper porerne og giver dig flere bumser! Så husk altid at fugte din hud med en god creme, efter du har renset den. Kig efter ordet "non-comedogen" på din creme. Så er du sikker på, at den er egnet til uren hud.

Læs også: Pleje til uren hud

Myte 5: Skrubbemasker er effektive mod bumser
FALSK!
Du har måske hørt, at du skal fjerne de døde hudceller i ansigtet med en skrubbemaske et par gange om ugen. Det er rigtigt, at skrubbemasker gør din hud mere klar og glat, men hvis du har betændte bumser, kan de grove slibekorn i masken gøre mere skade end gavn. Brug i stedet en vatrondel med en mild skin tonic, der er beregnet til bumser, hver gang du har vasket dit ansigt.

Myte 6: Jo mere du vasker dit ansigt, jo færre bumser får du
FALSK!
Selvfølgelig er det vigtigt, at du vasker dit ansigt om morgenen og renser din makeup af om aftenen, men hvis du vasker dit ansigt mere end det, kan det faktisk give dig flere bumser. Det skyldes, at din hud bliver udtørret, og derfor producerer mere olie og talg, der giver dig endnu flere bumser.