bøjle
Helbred & balance

Den bedste guide til dig, der skal have bøjle

Af Adda Bredal Hajdu og Astrid Santarelli 9. maj 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du snart have bøjle? Så læs lige det her først!

Her får du guiden til, hvordan du bedst kommer igennem din bøjle-periode.

Er du nervøs?

Det er helt normalt at være nervøs, når du skal have bøjle på. Tandlægerne er superdygtige, og de arbejder med bøjle hver eneste dag. Så bare rolig! Du er i trygge hænder, og du får lov til at spise masser af is bagefter. MUMS!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Stil spørgsmål

Du har sikkert 1000 spørgsmål om alt det, der kommer til at ske med dine tænder, og det er altså fedest at få spurgt om alting, mens du stadig er inde hos tandlægen. På den måde undgår du at blive nødt til at ringe til tandlægen hele tiden, og du føler dig meget mere sikker.

Læs også: Sådan overlever du at have bøjle

Ring hvis du er i tvivl

Hvis du har et spørgsmål, mens du ikke er til tandlægen, er det vigtigt, du ringer til tandlægen. Selv om det oftest ikke er noget alvorligt, kan det være, at du skal få en tid hos tandlægen, så de kan rette op, hvis der er et problem. Og selv hvis det ikke er et alvorligt problem, kan det være rart at få at vide, at du burde spise noget mere is eller slappe af under dynen.

Sig fra, hvis det er ubehageligt

Er der noget, der gør ondt? Normalt er tandlægerne rigtig gode til at være forsigtige og spørge, om du er okay, men hvis der alligevel er noget, der er ubehageligt, kan du bare løfte din hånd op i luften og fortælle dem, hvor det gør ondt, så skal de nok passe endnu bedre på.

Undgå akavede samtaler

Hvis tandlægerne står med deres hænder inde i din mund og begynder at stille en masse spørgsmål, kan du bare bede dem om at fjerne deres hænder. Hvis ikke du har lyst til det, kan du nikke eller ryste på hovedet, men hvis du prøver at svare på spørgsmålene, er de altså ret øvede i at forstå, hvad du siger, selv om du kommer med nogle lidt halvkvalte sætninger.

Læs også: Sådan får du flotte, hvide tænder

Børst tænder, inden du tager til tandlægen

Det er ikke så sjovt, hvis tandlægen finder madrester i din bøjle eller skal lugte til din makrelånde fra frokost, så husk altid at børste tænder, inden du tager til tandlægen. Og selv hvis du glemmer din tandbørste derhjemme, kan du bede om en ny én i receptionen, så du kan møde op med en dejlig frisk ånde.

Hollywood-smil

Selv om det kan være lidt nederen at skulle have bøjle, så er det faktisk ikke så slemt. Hvis du husker at følge disse råd og smile, selv om du viser dine togskinner, så skal det alt sammen nok gå!

Og HUSK, du får megaflotte tænder og det skønneste smil, når du er færdig med hele behandlingen!

Herunder kan du se billeder af stjerner med bøjle!

Stjernermedbøjler

Vidste du at Cody Simpson havde bøjler engang? Vi synes, at han ser vildt godt ud med dem!
Miley Cyrus’ lillesøster Noah viser stolt sin bøjle frem på twitter.
Twilight-stjernen Dakota Fanning havde også bøjle, da hun var yngre.
Okay, det er ikke Arianas rigtige bøjle, men hendes kostume til en film, men vi synes nu alligevel, at hun ser virkelig sød ud med dem!
Niall havde faktisk togskinner i over et år, før han fik dem fjernet i marts 2013.
Willow Shields, der spiller Primrose Everdeen i ”The Hunger Games”, viser sin bøjle frem med et stort smil.
Madonnas 17 år gamle datter Lourdes har også haft bøjle.
Kim Kardashian instagrammede for nyligt det her billede fra sine teenageår med bedsteveninden Nicole Richie. Både Kim og Nicole giver ”thumbs up” til bøjler!