Hvis du skal have bøjle på, så husk at snakke grundigt med din tandlæge om det. Måske er det slet ikke så slemt, som du frygter.

Der findes mange forskellige slags bøjler, og nogle af dem kan man nærmest ikke se. Hvis du stadig ikke er helt tryg ved at skulle have bøjle på, så tjek vores 15 fordele lige her!

Læs også: Kan du kysse?

15 fordele ved at have bøjle:

1. Du får en fyldig overlæbe, da bøjlen fylder noget mere på tænderne.

2. Du kan bruge din bøjle som en god undskyldning for ikke at lave det der kæmpe smil, som fotografen så desperat beder om på skolefotoet.

3. Du behøver ikke at spise de guleroder, som din mor har gemt i madpakken - de kan jo ødelægge bøjlen!

4. Du får fritimer, når du skal have dit månedlige tjek hos bøjletandlægen, og så kan du jo altid lige blive væk lidt længere og sige, at der var kø.

5. Du børster både tænder morgen, aften og efter frokost, så du både får rene tænder og nul huller!

Læs også: Sådan holder du dine tænder sunde

6. Du ligner Katy Perry fra musikvideoen "Last Friday", hvor hun også har bøjle på - det er da lidt blær'!

7. Når du har været hos tandlægen og fået den strammet, har du en god undskyldning for at spise is, yoghurt og koldskål et par dage efter, for fast mad gør virkelig ondt at tygge på efterfølgende.

8. Du kan vise, at du har humor og selvironi ved at fyre jokes af omkring dine togskinner - drenge elsker piger, der kan lave sjov med sig selv!

9. Du får nemmere ved at være sund og sige fra over for slik, bolsjer og tyggegummi, da du ved, at det ikke er godt for bøjlen.

10. Hvis tandlægen mener, at du skal have bøjle på, så er det altså bare med at få det gjort nu. Det er nemlig gratis, indtil du bliver 18 år, og så er det i en så kort periode af dit liv, som sikkert er det hele værd bagefter.

Læs også: Førstehjælp mod dårlig ånde

11. Du skiller dig ud fra mængden. Gør bøjlen til en del af din personlighed og din attitude. Du kan for eksempel vælge at få den i en sjov og anderledes farve, som passer til din stil.

12. Du får ekstra opmærksomhed, når du har bøjle på, så vær åben omkring det og svar på spørgsmål, hvis folk spørger dig om noget. På den måde bliver du lidt speciel.

13. Når man har bøjle på, får din familie lidt medlidenhed med dig, og der er stor sandsynlighed for, at du bliver lidt ekstra forkælet og måske får gaver, når du får bøjlen på, og når du får den af igen.

14. Det kan være vigtigt at få bøjle på, da det kan være fordi, at du tygger forkert eller andet, som kan give dig hovedpine og andet, så en tandregulering kan også være godt for dit helbred.

15. Når du får bøjlen af, vil du elske dine pæne, lige tænder og smile til hele verden!

Læs også den pinlige historie: Chokolade i bøjlen

Herunder kan du se stjerner, der har haft bøjle på!

Stjerner med bøjler