De bedste midler mod bumser
Helbred & balance

De allerbedste midler mod bumser

Af Louise Haack 29. juli 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er nogle ingredienser, som virkelig kan få bugt med din akne og bumser.

En i panden, en på hagen og en på kinden. Selv om det faktisk er helt normalt, at teenagere får bumser, fordi deres hormoner er liiidt crazy i puberteten, så er de røde monstre seriøst irriterende. De kommer jo altid på de mest forfærdelige tidspunkter - for eksempel lige inden du skal mødes med dit crush eller dagen inden den store skolefest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan kan du skjule dine bumser

Men hvad kan man gøre for at slippe af med dem? Det er der rigtig mange forskellige bud på. Vi har fundet frem til nogle af de allerbedste midler mod bumser. Fælles for dem alle er dog, at de ikke virker i løbet af fem minutter.

Læs også: Stjernernes tips mod bumser

Men hvis du skal til fest, og der er dukket en kæmpebums op i panden, har vi et andet supergodt trick til dig. Inden du går i gang med at dække den med concealer og pudder, kan du nemlig få den til at falde lidt i størrelse med en isterning! Pak isterningen ind i et stykke køkkenrulle, og hold den mod bumsen i et par minutter. Det får hævelsen til at falde, og så er det meget nemmere at dække den med makeup.

Og når krisen er afværget, kan du gå i gang med at bekæmpe dine bumser på længere sigt. Det tager nemlig (desværre!) mellem seks uger og tre måneder, før man kan se, om en ny bumsebehandling virker.

Læs om de allerbedste midler mod bumser i det her galleri:

Deallerbedstemidlermodbumser

SalicylsyreMange, der døjer med bumser, skrubber deres hud rigtig meget for at prøve at få dem til at forsvinde. Men det kan faktisk bare gøre bumserne værre, fordi man irriterer huden. Prøv at se, om du kan finde en ansigtsvask med salicylsyre i stedet for. Salicylsyre sørger for at eksfoliere huden, så dine porer ikke bliver tilstoppet af døde hudceller og olie, og derfor får man færre bumser.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Omega 3Når man døjer med betændte bumser, er det fordi, der går inflammation i de tilstoppede talgkirtler i huden. Derfor kan man sagtens skrue op for sit indtag af sunde, anti-inflammatoriske fødevarer, og der er specielt fiskeolie virkeligt godt! Faktisk er der flere videnskabelige studier, der har vist, at omega 3 kan være med til, at man får færre bumser. Omega 3-fiskeolie findes selvfølgelig i fisk og skaldyr, så det er en god idé at spise det mindst to gange om ugen.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
BenzoylperoxidHar du hørt om bumsecremen Basiron? Der er helt sikkert mange teenagere, der kender den, og det er der god grund til, for den er virkelig god til at få bumserne til at forsvinde. Midlet virker ved at hæmme væksten i de bakterier, der giver bumser, samtidig med at det opløser hudorme. Det kan købes i håndkøb på apoteket, men man skal være lidt forsigtig, når man bruger det, for det afbleger ret nemt tøj og sengetøj. Husk at læse indlægssedlen grundigt, inden du begynder at bruge Basiron, og det er også en god idé at snakke med din læge om det først.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Zink Nogle forskere har fundet ud af, at et tilskud af zink kan hjælpe mod alvorlige tilfælde af bumser. Men inden du går ned i Matas og køber et glas med zinkpiller, er det en god idé lige at tale med din læge, for det er ikke sundt bare at spise en masse kosttilskud for at få sine bumser til at forsvinde. Hvis din læge siger god for det, kan du lave et forsøg på tre måneder for at se, om det hjælper på din hud. Du kan også bare skrue op for dit indtag af fødevarer med et højt zinkindhold for at se, om det hjælper. Fisk, skaldyr, frø, kød og fuldkornsprodukter indeholder meget zink.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Fugt Vidste du, at tør hud faktisk kan gøre, at du får endnu flere bumser? Det lyder skørt, for man tænker jo, at fedtet hud giver bumser, og det er sådan set også rigtig nok. Problemet er, at mange teenagere, der døjer med bumser, vasker deres hud så meget, at den bliver helt tør, og så begynder den bare at producere endnu mere olie, som altså i sidste ende resulterer i flere bumser. Derfor er det vigtigt, at du husker, at din hud også har brug for fugt, selv om du har bumser. Drik en masse vand, og spørg efter en fugtgivende dagcreme uden olie, som du kan smøre på din hud for at fugtmætte den.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk
Din læge kan hjælpeHvis du føler, at du har prøvet alt for at få din akne under kontrol, og der bare ikke er noget, der virker, kan din læge også hjælpe dig. Han kan tilbyde forskellige behandlinger, der er lidt skrappe, men som helt sikkert kan få bugt med dine bumser. Og hvis han ikke selv kan hjælpe dig, kan han henvise dig til en hudlæge, som er ekspert i at behandle bumser.
Foto: Shutterstock Kilder: apoteket.dk, netdoktor.dk, bedst-mod-bumser.dk og friforbumser.dk

Læs mere om

MestLæste