Helbred & balance

Beskyt din hud mod kulden

Af Cecilie Rosfort-Nees 21. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er megakoldt udenfor, og det er altså noget, din hud tager skade af – med mindre du selvfølgelig passer godt på den med de rigtige cremer …

Læs også: Bliv smuk med skønhedsapps

Dine læber
Det er ikke et hit at slikke dig for meget på læberne, når det er koldt udenfor - det lindrer og føles rart et kort øjeblik, men så bliver det hele bare værre. Lad derfor være med at fugte dine læber med spyt, hvis du føler, de har brug for lidt ekstra fugt, men ha' i stedet en god læbepomade klar. Du kan jo have én i din jakkelomme, én i din skoletaske og en i din makeuppung, så er du sikker på, at du ikke pludselig står og mangler - for nix, du kan altså ikke dele læbepomade med din veninde.

"Lip Cure" fra Tromborg til 120 kroner i Vi Unge Shoppen er en helende og blødgørende creme, der modvirker skallende og sprukne læber. Brug den som en kur på læberne natten over, så vågner du op med bløde og fine kysselæber.

Læs også: Undgå tørre læber

Dit hår
Du kunne selvfølgelig ikke finde på at gå ud i frostvejret med vådt hår, vel? For det er altså ret skadeligt for dit hår! Beskyt dit hår med en hue, og husk at forkæle det med masser af lækre hårkure og balsamer.

Hårbalsamen fra Dr. Hauschka med nøddeolie er guf for både dit hår og din hovedbund (og jep, den skal altså også ned i hovedbunden - i modsætning til andre balsamer), som altså også godt kan have et lidt hårdt liv her om vinteren. Prisen er 149 kroner på Nelly.com

Læs også: Guide - Sådan plejer du dit hår

beskyt huden kulden

Dit ansigt
Selv om du måske ikke altid husker cremen, er det altså et must at beskytte din hud med en god fugtighedscreme, når vejrudsigten melder sne, frost og blæst. Hvis du altså vil undgå frostskader - og dét vil du! Du skal have fat i en fugtighedscreme, som beskytter mod påvirkninger fra klimaet, og som bevarer fugtigheden i din hud længe.

"Hydralba" fra A-Derma kan købes på apoteket eller apoteket-online.dk til 99,50 kroner. Den fås i en light og en rich udgave - prisen er den samme. Undersøgelser har vist, at Hydralba fra A-Derma bevarer fugtigheden i din hud længe, selv om din kælketur trækker ud. Og så fedter den ikke!

Læs også: Hudplejetips til begyndere

Dine hænder
Vanter skal der til, og så en god håndcreme selvfølgelig! Tricket er, at du smører håndcreme på, hver gang du har vasket (og tørret!) dine hænder - og så måske også lige tager lidt på, inden du skal ud og cykle en lang tur i kulden, og inden du går i seng om aftenen.

Håndcreme fra Burt's Bees til 109 kroner er genial til at genfugte tør hud og samtidig beskytter den huden mod kulde og vind. Ja tak!
Cool luffer fra Adidas til 175 kroner på Asos.com

Læs også: 7 trin til smukke hænder

Din krop
Sats på blide renseprodukter til din krop, hvis du kæmper med tør hud - det gælder både huden på kroppen og ansigtshuden. En god bodylotion er selvfølgelig også et must! Og selv om lange, varme bade er seriøst nice (især når man fryser!), skal du huske, at det varme vand virker ekstremt udtørrende på din hud.

"Exomega Milk" fra A-Derma til 129,50 kroner er en genopbyggende lotion, som gendanner og forstærker din huds barriere og samtidig øger hudens fugtindhold. Du kan købe den på apoteket eller apoteket-online.dk

Læs også: Få blød hud med bodybutters

Læs mere om

MegetMere