Helbred & balance

Hudpleje-tips til begyndere

Af Cecilie Rosfort-Nees 23. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skønhedsredaktør Cecilie fik en mail med et par gode spørgsmål fra en begynder i hudpleje. Svaret kan du læse her!

Hej Cecilie!

Jeg er først lige gået rigtigt i gang med at bruge makeup og pleje mig selv. Jeg kan ikke finde ud af, hvad man behøver gøre hver dag, og hvad man kan nøjes med at gøre en gang imellem. Kan du hjælpe mig?

Kærlig hilsen en nybegynder

Hej nybegynder, som snart er ekspert!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg kan godt forstå, du er i tvivl - det er en jungle! Nå, men for nu at starte med de ting, der skal gøres hver dag, så skal du rense din hud morgen og aften med en rensegelé eller rensemælk. Jeg har altid selv været mest til geléerne, da de skummer lidt og derfor giver den reneste fornemmelse. Om morgenen kan du rense hud, mens du alligevel er i bad.

Læs også: Går du i seng med makeup på?

En skintonic kan også være en god idé efterfulgt af en creme, der passer til din hudtype. Skintonic og creme er også to gange dagligt! Inden du går i seng skal din øjenmakeup renses af med en makeupfjerner, makeuppen på din hud (hvis du bruger sådan noget), kommer med af, når du bruger rensegeléen eller -mælken. En bodylotion er super for din hud efter dit daglige bad.

Det er svært at sige, hvor tit du skal vaske hår, for det afhænger både af din frisure og af din hårtype - hvis dit hår ikke fedter, er hver anden dag fint. Hvis du har langt hår, er lidt balsam en god idé hver dag, hvorimod du kan nøjes med at bruge hårkur en gang om ugen - måske samme dag som du bruger en ansigtsmaske, der passer til din hudtype?

Læs også: Sådan plejer du dit hår til sommer

God fornøjelse med det hele!

Kærlig hilsen Cecilie

Herunder kan du se, hvorfor du ikke skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.


MestLæste