Helbred & balance

7 grunde til at gå helt bananas

Af Stine Nielsen 7. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bananer er søde og sunde, og så kan de faktisk meget mere, end du måske lige går og tror. Læs de gode grunde til, at du bare kan gå helt amok i bananer!

1. Bananer gør dig glad

Føler du dig lidt deprimeret? Så snup en banan! Bananer indeholder et protein, som din krop omdanner til "glædesstoffet" serotonin, der får dig til at slappe af og gør dig i bedre humør. Nice!

2. Giver ekstra energi

En banan giver dig energi med det samme, og energien varer længe. To bananer giver faktisk energi nok til 90 minutters hård træning. Så hvis du dyrker meget motion, er det supersmart at have en banan med i tasken.

Læs også: Opskrift - Lav dine egne sunde is

3. Hjælper mod PMS

Bliver du også sur og ked af det, når du skal til at have menstruation? Så kan en banan måske hjælpe på det. Bananer indeholder nemlig vitamin B, som er med til at stabilisere dine humørsvingninger.

4. Hjælper mod blodmangel

Bananer indeholder rigtig meget jern, som hjælper mod blodmangel. Så hvis du har haft menstruation i et par dage eller bare lider en lille smule af blodmangel, er det en supergod idé at spise bananer.

Læs også: Nem og sund frugtsalat

5. Giver god mave

Hvis du ind imellem får sure opstød, ondt i maven eller dårlig mave, kan bananer måske hjælpe. Bananer hjælper nemlig mod syre i maven.

6. Giver dig ro

Bananernes høje indhold af vitamin B beroliger nervesystemet. Så kan du bare chille!

Læs også: Lækkert og sødt, men sundt!

7. Stresser dig ned

Hvis du engang imellem får hjertebanken, kan bananer også hjælpe. Bananer indeholder nemlig kalium, som gør din hjerterytme normal og giver ilt til hjernen.

God appetit!

MegetMere