Fire facts om bryster
Helbred & balance

4 ting du måske ikke vidste om bryster

Af Louise Haack 6. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du bliver meget klogere på bryster, når du har læst med her!

Hvor meget ved du egentlig om bryster? Ja, vi har dem alle sammen, men kan man for eksempel selv gøre noget for at ændre på deres størrelse, og hvorfor er de så utroligt følsomme? Læs med her, og bliv klogere på dine bryster.

Læs også: Derfor har du en lille kløft under næsen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4 facts om bryster

  1. Igennem tiderne har det været forskelligt, om det var moderne at have store eller små bryster. I 1920’erne og i middelalderen var det for eksempel vildt moderne at have små og flade bryster.
  2. Det er forskelligt, hvornår man begynder at få bryster. Nogle begynder allerede at få dem, når de er omkring otte år gamle, mens de hos nogle piger først begynder at vokse, når de er 17 år.
  3. Brysterne er en af kroppens erogene zoner. Det betyder, at de er ekstremt følsomme, og at man kan blive tændt og få lyst til sex, når man bliver berørt på brysterne – især brystvorten er meget følsom, og når den bliver berørt, kan den godt blive hård og strittende, hvis man bliver tændt af det.
  4. Der findes en historie om, at man kan spise masser af chokolade, hvis man vil have større bryster. Men det er altså en skrøne! Brysterne bliver kun større, fordi du helt generelt tager på og øger din vægt. Noget af det vil automatisk sætte sig på brysterne, fordi de mest af alt består af fedt.

Læs også: Det skal du vide om menstruationssmerter

Er du lidt ked af den måde, dine bryster ser ud på? Få hjælp til at blive glad for dem i det her galleri:

Hjælp,jegerkedafminebryster

Et faktum, vi ikke kan komme udenom, er, at vi alle er bygget forskelligt. Derfor giver det også god mening, at vores bryster ser meget forskellige ud. Der findes ikke en bestemt måde, som man skal se ud på, og derfor behøver man slet ikke at være ked af den måde, ens krop ser ud på.
Foto: Shutterstock
Alle bryster er flotte, hvis ejeren, de sidder på, er glad for sin krop, og føler sig tilpas i den. Husk, at dine bryster slet ikke har noget at gøre med, hvor smuk du er. Det hele handler nemlig om, hvordan man har det med sig selv. Hvis du elsker dig selv og din krop, er det det eneste, som betyder noget – uanset hvordan dine bryster ser ud. Så hvis du er meget ked af dine bryster, handler det måske i virkeligheden om nogle helt andre ting, og det er også helt i orden.
Foto: Shutterstock
Du tænker måske, at en potentiel kæreste kun går op i, hvordan dine bryster ser ud, men det er slet ikke sandt. Hvis det er det eneste, de går op i, så siger det mere om dem, end det gør om dig - og så er det helt sikkert IKKE den rigtige person for dig. Hvis en person er interesseret i dig, så kommer de til at synes, dine bryster er smukke præcis som de er.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste