nøgenbillede
Helbred & balance

14-årig pige sagsøger Facebook efter nøgenbillede

Af Marie Søndergaard 13. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det bliver ret interessant at se, hvordan den her sag mod Facebook omkring et nøgenbillede ender!

Der er i øjeblikket rigtig meget opmærksomhed på, hvad konsekvenserne kan være, hvis man sender et nøgenbillede til andre. Det kan nemlig blive spredt, uden man er herre over det, og det gør altså rigtig ondt. Men nogle gange sker det bare, og så må man tage kampen op. Det har en 14-årig pige fra Belfast i Nordirland gjort! Det skriver The Guardian.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ariana Grande modbeviser nøgenbillede-rygte

Et nøgenbillede af hende er i flere omgange blevet delt på en ”shame”-side på Facebook, og hendes advokater mener, at det var forkert, at Facebook ikke satte sporing på det konkrete nøgenbillede, så det ville blive umuligt at lægge det op. Facebook mener derimod, at de alle gange fjernede det, så snart de blev gjort opmærksomme på, at det var der, og derfor har man prøvet at forhindre pigen i at sagsøge firmaet.

Læs også: Derfor slettede Justin Bieber sit nøgenbillede

Men nu har en dommer altså afgjort, at pigen gerne må sagsøge Facebook, fordi man ikke sørgede for at blokere billedet, der derimod blev ved med at blive lagt op. Det gør pigen så nu, samtidig med at hun også sagsøger den person, som første gang delte billedet på siden.

Vi håber det bedste for den 14-årige pige, og ser frem til at finde ud af, hvordan den her sag ender. Måske bliver den ikke den sidste af sin slags!

Herunder kan du læse, hvordan stjernerne tackler hate!

Sådantacklerstjernernehate

- Stop med at hate på mig alle sammen. Jeg er min egen, og jeg kan gøre, hvad det passer mig. Please stop med at være så onde. Tror I, jeg nyder at læse kommentarer om, hvor grim jeg er, og at jeg prøver at være en anden, når jeg egentlig bare prøver at være mig selv?
- Tro mig, det er hårdt. Jeg har haft øjeblikke, hvor de er nået til mig, men jeg nægter at lade dem vinde!
- Kære hatere, I behøver ikke kunne lide mig, for jeg elsker jer. Alle er lige, alle har en sjæl, og alle har ret til at blive elsket.
- I er ikke i en position til at dømme mig. Gud har sat alle personerne i mit liv med vilje, og bare fordi de er afroamerikanske, gør det dem ikke til dårlig indflydelse. Det er folk, jeg elsker, og vi vil alle gøre verden til et bedre sted.
Taylor har skrevet en hel sang om, hvordan hun tackler hatere! Hun vil til hver en tid ”Shake It Off”.
Sam har indrømmet, at når hate påvirker ham, ringer han altid hjem til sin mor. - Hun ved altid, hvad hun skal sige.
Perrie holder sig bestemt ikke tilbage, når hun snakker om hatere. - Med tiden lærer man at ignorere alle de dumme kommentarer. Seriøst, dem der sviner dig til på internettet, gør det for få det bedre med dem selv.
- Jeg lytter ikke til dem. Jeg fortsætter bare med at gøre min ting, og det har bragt mig hertil, hvor jeg er i dag.
- Til dem der spørger, hvorfor jeg har blokeret folk: Jeg kan ikke stå inde for mobning og chikane. Uanset om det er mod mig eller andre. Det er livet for kort til! Lad os være søde mod hinanden i stedet for.
- Folk skal ikke blande sig i, hvad andre gør. Gør noget ud af at bekæmpe mobning i skolen i stedet for.