Helbred & balance

10 ting, du skal vide om at rense hud

Af Cecilie Nees 7. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du ti tips til at rense din hud!

* Start med at fjerne din øjenmakeup. Køb en mild øjenmakeupfjerner, eller brug lidt mild creme på et stykke vat.

* Brug lunkent vand, når du renser din hud. For koldt eller for varmt vand udtørrer.

* Brug vat til at rense din ansigtsvask af med, hvis du da ikke skyller den af i badet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 10 gode aftenvaner

* Pas på med at vælge en ansigtsvask, der er for skrap til din hud. Spørg efter en mild af slagsen, når du køber hudpleje.

* Massér din ansigtsvask ind i huden med fingerspidserne.

* Skyl grundigt! Sæberester kan stoppe dine porer i huden til og føre til bumser.

Læs også: Lækker hud på 5 minutter

* Tør dit ansigt i et rent, blødt håndklæde. Du behøver ikke tage et rent hver dag, men du kan have et, du udelukkende bruger til ansigtet, som du skifter en gang om ugen. Sørg for at duppe forsigtigt og ikke skrubbe.

* Brug en ansigtscreme, efter du har renset din hud og brugt skintonic.

* Brug en særlig creme ved øjenomgivelserne.

* Din hud har ikke godt at af blive renset mere end to gange om dagen.

I galleriet kan du læse, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

Læs mere om

MestLæste