Krop & Sind

Bange for han sårer dig?

Af Stine Kærsgaard 7. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du svært ved at knytte dig til en fyr, fordi du er bange for at blive såret? Læs her, hvad du kan gøre.

Har du prøvet at være smaskforelsket i en fyr for efterfølgende at blive droppet? Det gør ondt – megaondt! Og faktisk kan det også føre det med sig, at du helt kan miste lysten til at indlede noget med andre fyre, fordi du er bange for at blive såret igen.

Læs også: Ældre kæreste - hot eller not?

Dog er det en skam at gå glip af kærligheden, fordi man ikke tør kaste sig ud i at flirte med alle de søde fyre, som der er ude i verden. Man skal tage sig den tid, man har brug for, til at komme sig over sin kærestesorg, men ikke gemme sig!

Læs også: 3 kæreste-dilemmaer 

Hvis du gerne vil finde kærligheden (igen), men er bange for at blive såret, så tjek galleriet ud her

Bangeforhansårerdig?

Hvis du er blevet såret én gang før, så har du nok alle paraderne oppe – hvilket er klart nok! Der er nemlig ikke noget værre end at have åbnet sig for et andet menneske for efterfølgende at blive afvist. Men du må ikke lade den dumme oplevelse slå dig ud. Kærestesorger er en del af livet, og det er væmmeligt, men det skal aldrig være en forhindring for, at du kan opleve kærligheden endnu en gang. Op på hesten – der er masser af søde fyre derude.

Foto: Shutterstock

Måske har dine veninder en masse gode råd til, hvad du kan gøre for at komme videre. Her er det dog vigtigt, at du lytter til dig selv og din egen mavefornemmelse. Hvis du bare har brug for at smile til fyrene uden at snakke med dem, så er det det, du gør. Kom ud af din skal, men tag dig den tid, du behøver.

 

Foto: Shutterstock

Du skal ikke lade dårlige oplevelser være en hæmsko for, at ny kærlighed kan opstå… Meeeeen du må gerne tage dine erfaringer med dig. Møder du en fyr, som ikke giver dig opmærksomhed, ikke svarer på dine sms’er eller flirter med andre piger, kan du risikere at blive såret igen. Du må selvfølgelig ikke dømme ham for hårdt for tidligt, men det er en god idé at øve sig på at lure faresignalerne!

Foto: Shutterstock

Hvis du gentagende gange bliver såret, så kan det måske hænge sammen med, at du crusher på de ”forkerte” fyre – altså fyre, som ikke vil være kærester rigtigt. Prøv derfor at kigge dig omkring og se OGSÅ på dem, som du måske ikke umiddelbart ville tænke kunne være noget for dig.

 

Foto: Shutterstock

Et breakup kan nogle gange virke værre, hvis man har lagt hele sit liv i et forholdet. Derfor er det en god idé fremadrettet at tænke over ikke at gøre et forhold til ”hele ens liv”. Mister man sin kæreste, når man kun har ham, mister man nemlig alt for meget. Det vil altid gøre ondt, når kærligheden stopper, men man kan godt passe på sig selv ved at sørge for at holde fast i sine veninder og gøre andre gode ting for sig selv, som ikke omhandler en kæreste. På den måde  bliver det (måske) ikke helt så slemt, hvis man slår op.

Foto: Shutterstock

Livet går op og ned – og det samme gør kærligheden. Især når man er ung og skal prøve en masse ting af for at finde ud af, hvilke typer man passer sammen med. Derfor må man indstille sig på, at lige så meget som kærligheden kan være helt vidunderlig, kan den også gøre ondt. En ting er dog sikkert: For at finde den er man nødt til at tage chancer ligesom med alle andre ting i livet.

 

Foto: Shutterstock

MegetMere