Krop & Sind

3 kæreste-dilemmaer

Af Stine Bødker Nielsen 6. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har fået nogle supergode (og svære!) kæreste-dilemmaer fra jer. Og vi giver tre tips til hvert spørgsmål, som du måske også selv kan bruge…

Dilemma 1:

Hej Vi Unge,
Min kæreste og jeg har månedsdag i overmorgen, men jeg ved ikke, om vi skal fejre det, eller om han overhovedet ved, at det er vores månedsdag. Skal jeg gøre noget for at fejre det?
Kh Michelle

3 tips fra Vi Unge:
* Som du selv siger, er din kæreste måske ikke klar over, det er jeres månedsdag. Derfor kan det være smart lige at vende det med ham og høre, hvad han forventer, at I skal.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Hvis du har lyst, kan du købe en lille gave til din kæreste, men forvent ikke, at du nødvendigvis også får noget af ham. Så er op til ham selv, om han vil give gave, og du bliver ikke skuffet.

* Når det er første gang, at I fejrer noget i jeres forhold, vil det vise, hvordan I fejrer jeres forhold fremover. Derfor kan det være en god idé at sige det til ham, hvis du gerne vil have, at I gør meget ud af det. Så bliver du ikke skuffet i fremtiden!

Læs også: Tema - Romantisk månedsdag

Dilemma 2:

Hej Vi Unge,
Min kæreste tror, jeg har en anden end ham, men det har jeg ikke, og vi diskuterer hver dag. Jeg kan ikke få mig selv til at sige, at det er slut, da jeg aldrig har følt den kærlighed før, som han giver mig. Men på den anden side er jeg træt af, at han ikke tror på mig, og det gør mig ked af det. Så hvad skal jeg gøre?
Kærlig hilsen Frederikke

3 tips fra Vi Unge:
* Det er i virkeligheden din kæreste, som har problemet. Han føler sig usikker, og derfor bliver han jaloux.

* Fortæl din kæreste, hvor meget det sårer dig, Vær ærlig og sig, at det får dig til at tvivle på forholdet. Hvis du lytter til ham og fortæller ham, hvad du føler, giver du ham en ny chance for at stole på dig. Det er en chance, alle fortjener.

* Jalousi er rigtig skidt i et forhold, og det kan ende rigtig grimt. Derfor er det vigtigt, at du siger fra, og sætter grænser. Ellers kan din kæreste ende med at styre dit liv. Hvis problemet stadig ikke bliver bedre, kan du blive nødt til at slå op med ham.

Læs også: Hvis din kæreste er jaloux ...

Dilemma 3:

Hej Vi Unge,
Jeg er 16 år og er begyndt at se en ny - men det er ikke det samme denne gang, for det er en pige. Jeg har altid elsket drenge, men hende her, hun gjorde noget ved mig, og jeg tør godt sige, jeg er forelsket i hende. Men jeg er slet ikke er klar til konsekvenserne, det kan have for mig. Min familie er imod sådan noget, og jeg er ikke klar til at lukke offentligheden ind i det. Hvad skal jeg gøre?
Hilsen en anonym

3 tips fra Vi Unge:
* Du behøver ikke nødvendigvis at fortælle dine forældre lige med det samme, at du er forelsket i en pige, for dit hjerte er helt dit eget. Hvis du vælger at fortælle det, eller de alligevel finder ud af det, har du en mulighed for at få deres accept. Fortæl dem, hvad du føler, og at, uanset hvad de tænker, så er det det rigtige for dig.

* Husk, at dine forældre elsker dig og vil dig det bedste. De vil altid kunne acceptere og elske, hvem du er - også selv om de lige skal vænne sig til tanken først.

* Hvor er det fantastisk, at du er forelsket! Husk at nyde forelskelsen og din nye kæreste. Det er jo en dejlig ting!

Læs også: Hvordan ved jeg, om jeg er lesbisk?

MestLæste