Sådan bliver du en god kysser
Krop & Sind

8 tips: Sådan bliver du en god kysser

Af redaktionen 5. januar 2024
Foto: Katie Yu/The CW/Netflix
Hvad enten du er en (selvudnævnt) ekspert, eller er den nyeste kysser i gamet, så kan man ALTID lære noget nyt. Vi har samlet 8 tricks til at blive en god kysser.

1. Samtykke, samtykke og ALTID samtykke

Selvom det kan virke en smule akavet, så er det altid en rigtig god idé at starte et kys med for eksempel at spørge: ”Må jeg gerne kysse dig?”. Det viser, at du har respekt for den anden persons grænser, og at du ikke har lyst til at gøre noget, som den anden person måske ikke føler for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En persons kropsprog kan også afsløre meget. Læner du dig ind efter et kys, og personen for eksempel læner sig smilende tættere på dig, kan det være en god indikator for, at personen også gerne vil kysse dig. Så samtykke kan eksempelvis også gives gennem kropssprog.

2. Kys kun med en person, du gerne vil kysse

Før vi går videre til de næste tips, så må vi hellere slå en vigtig pointe fast: Hvis du gerne vil kysse som en pro, så kys kun med en, som du rent faktisk har lyst til at kysse med.

Hvis du kysser med en person, kun fordi du føler, at du ”skal”, eller fordi du føler dig presset til det, så bliver det helt sikkert ikke det mest perfekte kys. Og by the way – du skylder ALRIG nogen et kys!

3. Den helt rigtige timing

Tænk altid over, om det giver mening at kysse den anden person i det givne øjeblik. Er I sammen med en masse andre, står i hjemme i farmors stue, eller er I midt i en diskussion?

Så er det måske ikke den heeelt rigtige timing til et kys. Du kan i stedet vente til det føles som det rigtige øjeblik, hvor du nærmest kan mærke, at en spænding har bygget sig op mellem jer.

4. Hold styr på tungen

Der er intet bedre end en andens våde tunge kørende rundt inde i din mund – NOT! Et vådt tungekys kan sagtens være godt, men for meget tunge er altså ikke det mest sexede.

Forsøg stille og roligt at finde den anden persons tungetip med din tunge, og træk derefter forsigtigt tungen tilbage. Slap af i kæberne, og gør det samme et par gange, indtil I finder en rytme sammen.

Når du trækker tungen tilbage, giver det jer tid til at trække vejret og nyde det – frem for at rushe igennem kysset.

Og hey – husk lige, at øvelse gør mester. De fleste af os er kommet til at lave en våd tornado-tungeslasker på et eller andet tidspunkt.

5. Luk øjnene

Det her tip er måske ikke noget, man tænker over midt i agten, hvis man er supernervøs for at kysse med sit crush, eller ikke har prøvet at kysse før. Faktisk kan det godt ske, at man helt glemmer at lukke øjnene, fordi man måske er optaget af, om den anden ser ud til at nyde det.

Men, men, men... Forsøg at luk dine øjne, mens I kysser, for ellers kan det nemt dræbe stemningen og gøre situationen lidt akavet.

6. De gode spots til hænderne

Jeres læber mødes, og det føles helt magisk, MEN hvad pokker gør man så lige med hænderne? We've got your back! Du kan enten placere dine hænder på begge sider af den andens hoved og forsigtigt køre fingrene gennem personens hår, du kan placere en hånd på den andens lænd og en bag nakken, eller du kan holde blidt på din partners hofter.

Der er et utal af muligheder, når det kommer til de gode spots, men placér kun hænderne, hvor det føles naturligt for dig, og hvis du mærker, at den anden person trækker sig tilbage, så er det nok et tegn på, at det ikke føles behageligt.

7. Læbepomade og tyggegummi

Et makrel-duftende kys og vinter-sprukne læber er to helt almindelige ting, men for mange er det ikke lige det allerfedeste. Et protip er derfor altid at have en god læbepomade og en pakke tyggegummi med sig på farten, inden man begiver sig ud i at dele mundvand med ens crush!

Læbepomaden får ikke kun dine læber til at se shiny og indbydende ud, den gør også, at dine læber føles blødere – og dermed mere kyssevenlige.

Og nu hvor vi alligevel er ved pro-tips, så kan det altså også være en god idé lige at svinge tandbørsten, hvis man er bange for, at ens ånde lugter af hvidløg, makrel eller stærk ost.

8. Du har ikke travlt

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at huske på, at du ikke har travlt. Det gælder både, når det kommer til selve kysset – men også i forhold til at kysse en anden. Et kys er ikke bare noget, der skal overstås, det er noget man skal have lyst til, og det er dømt til at gå galt, hvis du forsøger at rushe det.

Slap af, mærk efter, og tag det i dit eget tempo. Det er altid okay at fortryde, så hvis du pludseligt ikke føler dig klar alligevel, så er det altså i orden at stoppe kysset. Hvis du mærker på den anden person, at personen fortryder, er det også vigtigt, at du stopper kysset.

Held og lykke med at blive en god kysser – vi hepper på dig!

MestLæste