handjob
sex

Sex A-Z: Hvad er et handjob?

af Redaktionen Foto: Shutterstock 20. juli 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
”Give finger”, ”få en spiller” eller bare at tilfredsstille sin partner ved hjælp af hænderne. Sæt dig godt til rette, for nu skal det handle om handjobs!

Hvad er et ”handjob”?

Et handjob er ganske simpelt et slang for at tilfredsstille sin partner seksuelt ved brug af hånd eller hænder. Mange forbinder nok mest ordet ”handjob” med at spille pik, men alle – uanset kønsorganer – kan altså modtage (eller give) et handjob.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et handjob kan både bruges som forspil, alene eller sammen med andre former for sex.

Læs også: Test: Kan du bestå seksualundervisningen?

Hvordan giver man et handjob?

Der findes ikke et rigtigt eller forkert svar på, hvordan man giver et handjob. Ligesom med onani og andre former for sex, er det meget individuelt fra person til person, hvad man finder lækkert, behageligt og ophidsende.

Et godt råd, hvis du gerne vil give din partner et handjob, er derfor at spørge vedkommende til, hvad der føles dejligt. Det kan åbne for en virkelig god snak, hvor I begge lærer hinanden (og jer selv) endnu bedre at kende. Hvis du ikke har lyst eller modet til at tage snakken, kan du lægge ekstrameget mærke til din partners signaler, mens du prøver dig frem. Det kan for eksempel være støn eller dybere vejrtrækning, der tit er tegn på nydelse. Spørg dig også gerne frem: ”Føles det dejligt?”, ”Skal jeg blive ved?” eller ”Er det okay, hvis jeg gør sådan her?” kan være gode spørgsmål at stille i situationen.

Tips til handjob

Udover at være opmærksomme på hinanden og at sørge for god kommunikation – uanset om det er i ord eller kropssprog – er der et par ting, som kan være rart for mange.

  1. Smørelse! At det er lidt vådt kan øge nydelsen for nogle. Du kan både bruge spyt, olie eller glidecreme, når du får et handjob.
  2. Start blidt ud. For nogle virker det lidt voldsomt, hvis man starter ud med klitoris eller ved at køre hårdt frem og tilbage på pikken.
  3. Variation. For at undgå overstimulering af et bestemt område kan det være en god ide at variere i bevægelser og i steder, du rører ved.

Hvis din partner har en pik, kan du starte roligt og blidt ud ved at kæle for området omkring den. Tag fat om pikken, og kør din hånd op og ned i lette, langsomme bevægelser. Herfra kan du gradvist øge intensiteten og tempoet. Du kan også skabe variation ved at rulle pikken forsigtigt mellem dine håndflader, skifte mellem lange og korte bevægelser og ved at lave en "drejebevægelse", når du kører op og ned.

Hvis din partner har en fisse, kan du fx starte med at kæle for inderlår og på kønslæberne – du kan både ae, nusse og massere dem let. Området ved skedeindgangen er superfølsom, så det kan også være en god ide at give det område god opmærksomhed. Sørg for, at skeden er fugtig, før du eventuelt stikker dine fingre ind i den (og vær gerne lidt obs på, at dine fingernegle ikke er aaalt for lange. Det kan nemt gøre ondt!). Klitoris er det mest følsomme sted overhovedet, og den er kilde til stor nydelse! Men sørg for, at din partner er godt tændt, og at området er vådt, før du begynder at røre ved den. Og husk så på: Alle er forskellige, så prøv, mærk og spørg dig frem!

Læs også: 10 facts om orgasme

Kan jeg blive gravid af et handjob?

Som udgangspunkt er handjob sikker sex, og der er meget, meget lille risiko for at blive gravid af det. Hvis du ikke ønsker at blive gravid, så vær opmærksom på ikke at stikke fingre op, hvis de har været i kontakt med sæd.

Der er også kun en lav risiko for at blive smittet med kønssygdomme ved håndsex. Hvis du gerne vil være helt beskyttet, kan du bruge handsker, når du giver din partner et handjob.

Læs mere om

MestLæste