Konfirmation

Nonfirmation: Skal du ikke konfirmeres?

Af Luise Gregersen 24. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nonfirmation er også en festdag! Læs guiden til, hvordan du gør din nonfirmation megasej!

Nonfirmation er når du vælger, at du ikke vil konfirmeres i kirken. Men selvom du ikke skal konfirmeres i kirken, fortjener du stadig at få fejret din nonfirmation.

Læs også: Makeup til konfirmationen

Både konfirmation og nonfirmation er en fejring af overgangen fra barn til voksen, og den overgang behøver ikke at være forbundet med religion. Præcis som dine klassekammerater fortjener du en fejring af, at du er voksen lige om lidt, også selvom du vælger nonfirmation frem for konfirmation.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om, hvad nonfirmation egentlig er for noget her.

Nonfirmation: Gør det til din fest

Nonfirmationen er din dag, og det er dig, der er midtpunkt. Derfor er det super vigtigt, at du til din nonfirmation bliver fejret sådan, som du gerne vil fejres! Hvis du gerne vil holde en lille, personlig nonfirmation med din nærmeste familie, så er det sådan din nonfirmation skal fejres. Der er også mange, der vælger at fejre sin nonfirmation ved at tage ud at rejse i stedet for at holde en fest. Det er helt op til dig, hvordan du vælger at fejre din nonfirmation!

Læs også: Idéer til blå mandag

Nonfirmation: Tag til ungdomsfest

Der bliver faktisk holdt fælles nonfirmation for unge, der ikke vil konfirmeres, og deres familier i både København, Odense, Kolding og Aalborg. Her kaldes nonfirmation for ungdomsfest. Så hvis du bor i en af de byer, og gerne vil fejre din nonfirmation med andre, der heller ikke skal konfirmeres, er det et oplagt valg at tage til en af ungdomsfesterne! At holde din nonfirmation med andre, der også har valgt nonfirmation, er en vildt hyggelig måde at fejre dagen på!

Nonfirmation: Hold en tale eller skriv en sang

Selvom du ikke skal konfirmeres, er det stadig god stil at skrive en sang eller holde en tale til din nonfirmation - især hvis dine forældre holder fest for dig til din nonfirmation. Du kan eventuelt bruge sangen eller talen til at fortælle, hvorfor du valgte nonfirmation frem for at blive konfirmeret i kirken. I det hele taget er der mange af konfirmationens traditioner, der sagtens kan bruges til din nonfirmation. Der er for eksempel ingen grund til, at du ikke tager med dine skolekammerater på Blå Mandag, bare fordi du har holdt nonfirmation i stedet for konfirmation.

Læs også: Sådan holder du en tale

Nonfirmation: Det er dit valg

Om du vil holde nonfirmation eller konfirmation er helt dit eget valg, men uanset om du vælger det ene eller det andet eller ingen af delene, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad der er grunden til dit valg. Vælger du nonfirmation, fordi du ikke bryder dig om konfirmationens gaveræs, eller fordi du ikke er kristen? Vælger du konfirmationen, fordi dine forældre forventer det af dig, eller fordi du selv har lyst? Valget mellem konfirmation og nonfirmation er helt dit eget.

MestLæste