sko til konfirmation
Konfirmationstøj

De perfekte konfirmationssko: Sådan finder du dem

Julie Lund Mikkelsen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dine konfirmationssko er en vigtig del af dit konfirmations outfit. Her kan du finde en masse inspiration til hvordan du finder de helt rigtige sko.

Kjole, tjek! Makeup, tjek! Hårpynt, tjek! Du er ved at have styr på dit look, men hvad med dine konfirmationssko? Dine skoe er jo en stor del af dit outfit, og derfor fortjener de selvfølgelig også masser af opmærksomhed. Men hvordan griber du ”Projekt find-de-perfekte-sko” an? Vi giver dig inspiration og guider dig til de helt perfekte konfirmationssko lige her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvilke sko skal jeg have på til min konfirmation?

Det er helt op til dig, hvilke konfirmationssko, du vælger at tage på. Men at vælge de rigtige konfirmationssko er faktisk lidt af en jungle. Der er jo tusindvis af fede sko at vælge imellem, og der er så mange forskellige typer. Høje, flade, spidse, åbne – argh! Start eventuelt med at kigge lidt rundt i forskellige webshops og butikker for at få inspiration. Det kan også være en god idé at kigge på Pinterest for at finde den stil, der passer bedst til dig.

Hvilken rækkefølge?

Nogle starter med at vælge kjolen og vælger så sko ud fra den, mens andre gør det i den omvendte rækkefølge – og det er fuldstændig dit valg. Hvis du har et par konfirmationssko, som du bare ved, at du VIL have på, så er det en rigtig god idé at tage dem med i tasken, når du skal på kjoleshopping. Så kan du prøve dem til dit outfit med det samme og se, om de passer til.

Tag testen: Hvilken konfirmationskjole skal du have?

Nye eller gamle?

Der er jo ingen, der siger, at du absolut behøver at købe et par nye konfirmationssko – nej, måske har du allerede det perfekte par hjemme i dit skab. Kig dine sko igennem, og overvej, om nogle af dem ville passe godt til dit outfit. Det kan også være, en af dine veninder, din søster eller måske din mor har et par, du kan låne? På den måde slipper du for at bruge penge på et helt nyt par konfirmationssko…

Stiletter, sneaks eller…?

Selv om din kjole er en prinsessedrøm med tyl og glimmer, er der jo ingen, der siger, at dine sko også SKAL være megapyntede. Nej, faktisk vil et par rå støvler eller et par hvide Converse passe supergodt som konfirmationssko til et meget fint look. Prøv at lege lidt med at sammensætte forskellige stilarter – måske bliver du overrasket og ender med et helt andet par konfirmationssko, end du havde forestillet dig …

Bambi på glatis …

Hvis du drømmer om at gøre et par stiletter til dine konfirmationssko, behøver det ikke holde dig tilbage, at du aldrig har gået i høje sko før – du skal bare huske at øve dig inden! Det ser jo ikke så fedt ud, hvis du næsten ikke kan gå i skoene til din konfirmation, vel? Når du går rundt derhjemme på værelset, så tag dine konfirmationssko på, og øv dig i at gå i dem – gerne flere måneder før din konfirmation, så du er sikker på, du mestrer dem på dagen.

Sokker eller ej?

Det kan være en rigtig god idé at tage en tynd, diskret sok på nede i din konfirmationssko – ligegyldigt hvilken slags sko du vælger. En sok hjælper, hvis din sko irriterer dig lidt, og så er den også god at have, hvis du kommer til at svede om fødderne. En bar fod i sneaks eller ballerinaer kan føles irriterende! Så smæk en diskret sok på – eller tag et par backup-sokker med i tasken.

Gå dem til

Ligegyldigt om du skal have flade eller høje konfirmationssko på, så er det en SUPERgod idé at gå dem til inden din konfirmation. Nye sko har det nemlig med at gnave og irritere lidt de første par gange, du går i dem. Hvis du allerede har gået dem til, inden den store dag kommer, så er du sikker på, at du ”kender” dem og føler dig tryg ved, at de er behagelige at gå i.

Læs også: 10 flotte tasker til din konfirmation

Av!

Men selv om du har gået dine konfirmationssko til og egentlig føler, de er gode at gå i, så kan det jo ske, at du får en vabel – av! Og det er bare så generende, hvis det sker til din konfirmation. Sørg for at have lidt vabelplaster med i din taske, så du er forberedt på ”uheldet”. En vabel, der gør ondt, skal i hvert fald ikke ødelægge din dag, vel?

Et par til?

Hvis du er usikker på, om du kan holde til at gå i de høje konfirmationssko hele dagen, så tag et ekstra par sko med på dagen, som du ved, er gode at gå i. Så er du også HELT sikker på, at du kan være med, hvis der pludselig skal spilles fodbold eller danses. Og der er jo ingen, der behøver opdage dine ”snyde-sko”. Hvis du ikke får brug for dem, så bliver de jo bare i tasken …

Læs mere om

MestLæste