Konfirmationskjoler

For de fleste konfirmander er kjolen en af de allervigtigste ting ved konfirmationsforberedelsen. Men det kan være megasvært at finde den helt rigtige kjole. Her har vi samlet vores bedste tips og ideer, så du kan vælge den perfekte kjole til din konfirmation.

Der findes ingen regler for, hvilket tøj, man skal have på til sin konfirmation, men det mest almindelige for piger er en hvid konfirmationskjole. Det vigtigste er, at du vælger en konfirmationskjole, som du godt kan lide, og som du føler dig tilpas i. Måske har du allerede en idé om, hvorvidt kjolen skal være enkel og klassisk med blonder, utraditionel eller noget helt tredje? Hvis du er på helt bar bund, kan du teste dig selv og se, hvilken konfirmationskjole du skal vælge. 

6 gode råd til at finde den perfekte konfirmationskjole

  • Sæt en hel dag af til at vælge din konfirmationskjole. Planlæg hjemmefra hvilke butikker, du rigtig gerne vil kigge i og tjek deres åbningstider på forhånd. På den måde kan du få mest ud af dagen og nå at prøve en masse kjoler.
  • Spørg din mor, søster eller veninde, om hun vil med ud og se dig prøve kjoler. Hun kender helt sikkert din stil og kan hjælpe dig med at finde den perfekte kjole.
  • Din kjole står ikke alene. Sko, hår, smykker og makeup er med til at fuldende dit konfirmationslook. Så det kan være en god idé at have alle elementerne i baghovedet, når du vælger en kjole.
  • Hvis du skal prøve flere forskellige kjoler, så tag et par billeder af dig selv i hver kjole, så du har noget at sammenligne med, når du skal træffe beslutningen.
  • Det kan gøre det nemmere at vælge en kjole, hvis du har en idé om, hvilken type kjole, du gerne vil have. Kig på internettet, i blade, og hvad du ellers kan få fingrene i, hjemmefra.
  • Man skal ikke altid dømme en bog på omslaget. Det samme gælder også kjoler. Du kan blive positivt overrasket over en kjole, som du måske ikke lige havde forestillet dig. Så vær åben! Så får du også den allerbedste konfirmation.

MestLæste