Konfirmationssko
Konfirmation

14 fine konfirmationssko

Uldall Petersen 27. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du på jagt efter de perfekte konfirmationssko til din store dag? Vi har samlet 14 af de fineste sko til din konfirmation her.

Opdateret med nyt galleri og nye sko den 17. februar 2017

Har du fundet det helt rigtige outfit til din konfirmationsdag, men mangler du stadig skoene? Uanset om du går efter det girly prinsesselook, eller om du hellere vil have et råt udtryk, har vi fundet skoene, der passer til dit konfirmationsoutfit!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I den her artikel har vi samlet alt, du skal vide om konfirmationssko. Du får blandt andet gode tips til at vælge det helt rigtige par til DIN stil og en masse smarte tips til selve dagen (som er virkelig gode at vide, for vi HAR prøvet at stå op hele dagen i høje hæle, og det kan altså godt være megahårdt, hvis man ikke er forberedt). I bunden af artiklen har vi samlet de smukkeste konfirmationssko - og der er både de klassiske, de girly, de sporty og de helt uventede.

Godt at vide om konfirmationssko:

 • Dine konfirmationssko er selvfølgelig med til at fuldende dit konfirmationslook, så du kan enten vælge et par, der komplimenterer din kjoles stil, eller et par, der skaber en fed kontrast. En kjole med tylskørt ser for eksempel ret sej ud med et par sneakers.
 • Det er lidt fjollet at købe et par fine sko, som du kun bruger én dag. Derfor kan du sagtens gå efter et par konfirmationssko, som du også kan bruge efter dagen.
 • Tænk på, hvilket underlag du skal gå på på din konfirmationsdag. Er der grus foran kirken? Er kirkegulvet fyldt med revner? Skal du holde reception hjemme i haven? Stiletter er for eksempel lidt upraktiske til den slags underlag.
 • Der er ikke nogen "rigtige" konfirmationssko. Du skal vælge et par, som DU er vild med, og som får dig til at føle dig som en million på din konfirmationsdag.

Læs også: Sneakers som konfirmationssko? Sådan holder du dem hvide

Hælhøjde:

 • Stiletter: Stiletter er flotte, elegante OG ret svære at gå i. Der er er det en godt idé kun at vælge stiletter, hvis du er vant til at gå med dem. Det vil jo ikke være særlig fedt at vakle usikkert rundt på sin konfirmationsdag.
 • Kitten heels: Kitten heels er en lav hælhøjde, som er supertrendy her til forår og sommer. Det er jo super fedt for dig, hvis du gerne vil have en sko med lidt hæl, som stadig er nem at gå i.
 • Kilehæle: Kilehæle kan sagtens være høje, men de er nemmere at gå i end stiletter, fordi de har et plateau, der følger foden og gør det MEGET nemmere at holde balancen.
 • Flade sko: Det bliver ikke mere behageligt end et par sneakers eller ballerinaer på konfirmationsdagen. I et par flade sko behøver du ikke være bange for at snuble op ad kirkegulvet.

Læs også: Lær at gå i høje hæle

Sneakers til konfirmation:

Det er blevet mere og mere populært at have sneakers på til sin konfirmation, og hvis du altid går i sneakers til hverdag, kan det jo godt føles mærkeligt pludselig at have fancy højhælede sko på. Der findes et utal af hvide og glitrende sneakers i butikkerne, men du kan også sagtens vælge at bryde det rene, hvide look med et par farvede sneakers, hvis det er mere din stil.

Det er dog en god idé at investere i et par nye sneakers til konfirmationen. For sådan et par gamle udtrådte sneakers passer bare ikke sååå godt til dit nye, lækre konfirmationsoutfit.

Læs også: Det kan du ønske dig til din konfirmation

Tips:

 • Nye sko kan ret nemt give vabler, så gå dine konfirmationssko til inden dagen. Du kan jo gå rundt i dem på dit værelse hver aften i ugerne op til.
 • Hav gerne et vabelplaster eller to med i tasken, så du kan reagere hurtigt, hvis du kan mærke, at der er en vabel på vej.
 • Hvis du skal i de helt høje hæle, kan du måske have et par flade skiftesko liggende i bilen, som du kan skifte til i løbet af dagen, hvis du begynder at få ondt i fødderne.
 • Du kan godt risikere at skulle stå op i lang tid på din konfirmationsdag, og der er det altså en rigtig god idé at stå og vippe lidt på fødderne for at fordele vægten - især hvis du er i høje hæle. Når man står stille, kan man nemlig godt have en tendens til at lægge al vægten på sine hæle, og det kan godt give lidt svimmelhed eller ubehag.
 • Husk, at du skal knæle ved alteret, så det er altså en god idé at pille prismærket af sålerne på sine konfirmationssko, he, he.

Nu er du forhåbentlig blevet meget mere klog på konfirmationssko, og så er der jo bare tilbage at finde det HELT rigtige par.

Læs også: Makeup til konfirmationen

Se de 14 fine festsko til din store dag i galleriet nedenunder.

Psst ... Galleriet indeholder affiliate-links. Hvis du ikke ved, hvad det er, kan du læse mere her!

Finekonfirmationssko2017(affiliate)

Du går aldrig galt i byen med en fin klassisk konfirmationssko, og denne her med spids snude og lav hæl er altså helt med på forårsmoden.
Foto: PR/affiliate
Converse-sko fås i alle regnbuens farver - også i konfirmationsvenlig hvid.
Foto: PR/affiliate
Dr. Martens laver rå sko og støvler, og de har også lavet en fed hvid sandal, som vil være perfekt til konfirmationen - og til sommerferien!
Foto: PR/affiliate
Sløjfer er en af forårets største trends, og de her cool sko er helt med på moden - uden at blive for girly.
Foto: PR/affiliate
De her hvide sko er helt klassiske og er sikkert nogen, du kan holde ud at have på hele dagen.
Foto: PR/affiliate
Gør dit look lidt mere uventet med et par seje støvler i sølv. De her vil være fede til både en kjole med et struttende skørt eller et stilet jakkesæt.
Foto: PR/affiliate
Er du bare slet ikke til høje hæle, glimmer eller pyntede sneakers? Så er de her fede støvler fra Palladium måske lige noget for dig.
Foto: PR/affiliate
Hvis du skal have et jakkesæt på til din konfirmation, vil det se megafedt ud at fuldende looket med et par metalliske loafers.
Foto: PR/affiliate
Hvis du vil helt op på tå, så er et par sølvfarvede stiletter supersmukke at hoppe i på konfirmationsdagen.
Foto: PR/affiliate
Skal der være fest, så lad der være fest! De her glimmerstøvler er ikke de billigste, men de er til gengæld de flotteste!
Foto: PR/affiliate
Et par cool herresko er med til at give dit look lidt kant. Og de her i sølv er jo stadig superfestlige!
Foto: PR/affiliate
Du skal ikke være bange for at snige lidt farver ind i dit konfirmationslook. De her sneakers med lilla blomsterdetaljer er jo så fine!
Foto: PR/affiliate
Helt klassiske skomodeller går altså aldrig af mode, og efter konfirmationen kan du sagtens bruge dem her til et par slidte jeans og en top.
Foto: PR/affiliate
Skal du i den helt store prinsessekjole på konfirmationsdagen? Så vil du elske de her smukke sko med kig til tæerne (som du selvfølgelig dekorerer med lidt sød neglelak).
Foto: PR/affiliate

MestLæste