Selv om det ikke burde være det, er det faktum, at piger, der menstruerer, stadig er et tabu rigtig mange steder rundt omkring i verden. Og at menstruation forbindes med noget skamfuldt er også et stort samfundsproblem.

Læs også: 5 tips mod menstruationssmerter 

Menstruation skal dog ikke være et problem, hvis det står til firmaet Thinx, som er kendt for at lave menstruations-trusser, der kan erstatte bind og tamponer. De har derfor lavet en lille dokumentar på 14 minutter, som blandt andet viser, hvordan folk har opfattet og stadig opfatter menstruation over hele verden.

Blandt andet fortæller en indisk mand, han kan huske, at hans mor ikke måtte lave mad i køkkenet, når hun havde menstruation, fordi menstruationen gjorde hende ”uren”, og hun fortalte ham også, at det var fordi, hun var blevet ramt af en rød krage. What, seriøst?

Andre steder i verden, som for eksempel i Uganda, kommer flere piger ikke i skole, når de har deres menstruation, fordi de ikke har råd til bind. De bruger andre ting til at stoppe blodet, men da det ikke virker så godt, er de bange for at bløde igennem og virke ”urene”, og det holder dem fra at gå ud af huset.

Læs også: Menstruations-kop: Det skal du vide

Vi synes, det er fedt, at firmaet har lavet den her video. Den belyser virkelig de problematikker, der findes rundt omkring i verden, når det kommer til menstruation.

Det er det mest naturlige i verden, når en pige får sin menstruation, og det burde være en glæde frem for et problem – alle steder i verden!

Selv om videoen er lidt lang, bliver du altså noget mere skarp på menstruation på mange måder, hvis du ser den. Gør det lige!

Her er syv ting, som gør menstruation lidt mindre nederen:

7 ting der gør menstruation mindre nedern