Når man skal skifte sit bind eller sin tampon, mens man har menstruation, kan man nogle gange godt blive overrasket over, at det lugter en lille smule dernede – for almindeligt blod lugter da ikke sådan?!

Men i langt de fleste tilfælde er det altså ikke noget, du skal være bekymret for, for der er faktisk nogle helt naturlige årsager til, at menstruationsblod lugter lidt anderledes end almindeligt blod.

Læs også: Sådan får du en nice menstruation

En af grundene er, at dit menstruationsblod jo ikke er rent blod som det, der pibler frem, hvis man for eksempel skærer sig i fingeren. Når man har menstruation, udskiller man både blod og den afstødte slimhinde, man har opbygget fra sidste gang, man havde sin menstruation og på vejen ud bliver det blandet med dit udflåd, og derfor lugter menstruationsblodet anderledes end almindeligt blod.

En anden grund kan være, at tamponer eller bind kan få det til at lugte anderledes. Nogle bind forsøger at maskere lugten med forskellige parfumeprodukter, men det er faktisk bedst at vælge produkter, der er helt neutrale og som ikke indeholder parfume – og så skal du huske på, at andre ikke kan lugte, at du har din menstruation, bare fordi du selv kan lugte det en lille smule, når du skifter bind eller tampon.

Læs også: Sådan skal du sove under menstruation

Det bedste, du kan gøre, for at komme til at undgå at lugte mellem benene under din menstruation er at have en god hygiejne. Så sørg for at gå i bad hver dag og skifte bind eller tampon ofte, så du ikke er fugtig mellem benene for lang tid af gangen. Det øger nemlig risikoen for bakterielle infektioner.

Og så skal du være opmærksom på, om lugten ændrer sig eller kommer til at minde lidt om lugten af fisk. Det kan være tegn på, at du har fået en infektion, og så er det vigtigt, at du går til din læge, så du kan få behandling for det. 

Her får du inspiration til otte supergode menstruationsvaner: 

8 supergode menstruationsvaner