Som du måske ved, så er udflåd en hvid-gullig væske, som kommer ud af din skede. Det er slet ikke farligt, og væsken er der faktisk kun for at rense og holde dit underliv rent.

Alle piger vil opleve at få udflåd, når de kommer i puberteten, men det er meget forskelligt, hvor meget der kommer. Nogle vil knapt nok kunne ane det i deres trusser, mens andre bliver nødt til at bruge trusseindlæg, da de får rigtig meget udflåd.

Læs også: Tips til at forebygge blærebetændelse 

Læs her, hvad forskellige farver udflåd kan skyldes:

Klart og tykt udflåd

Er dit udflåd klart, tykt og mere elastisk, end det plejer, så er det fordi du har ægløsning. Det vil som regel være gennemsigtet, når det er vådt og blive mere hvidt eller helt lysegult, når det tørrer i dine trusser. Det er helt normalt.

Klart og tyndt udflåd

I størstedelen af din menstruationscyklus vil du opleve klart og tyndt udflåd, og det er også helt normalt.

Læs også: Typiske spørgsmål om sex

Hvis udflådet er brunt

Det er ret normalt, at dit udflåd er brunligt lige efter, at du har haft din menstruation. Det sker, når din skede renser sig selv og skiller sig af med det ”gamle” blod.

Hvis udflådet er grønt eller meget gult

Hvis du oplever, at dit udflåd bliver grønt eller mere gulligt, end det plejer, så kan det være tegn på en infektion i dit underliv. Det kan også skyldes en kønssygdom, hvis du har været seksuel aktiv – snak med din læge.

Pletblødning/brunt udflåd

Hvis du oplever ikke at få din menstruation, men i stedet brunligt udflåd, når du skulle have menstruation, så kan det være tegn på graviditet, hvis du altså har haft sex. Det er vigtigt, du tager en graviditetstest.

Kilder: Netdokter og Sundhedslex.

Læs her, hvordan du undgår menstruationskriser:

Undgå menstruationskriser