sex

Typiske spørgsmål om sex

Af Line Sølvhøj Jensen 17. december 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor farligt er det egentlig, hvis kondomet sprænger? Og skal man bruge kondom, hvis man tager p-piller? Få svarene her!

Du har sikkert en masse spørgsmål om sex, første gang og prævention. Her du svarene på nogle af de typiske spørgsmål om sex.

Hvad nu hvis kondomet springer?
Det kan desværre godt ske, at kondomet sprænger. Selv om fyren ikke er kommet, det vil sige, at der er kommet sæd, så er der stadig risiko for, at du kan være blevet gravid. Der kommer nemlig lidt væske ud af fyrens penis, inden han kommer, og den kan også gøre dig gravid. Hvis uheldet er ude, og kondomet sprænger, skal du få tjekket hurtigst muligt, om du er blevet gravid - enten ved at gå til lægen eller ved at købe en graviditetstest på apoteket eller i et supermarked.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kommer der blod første gang?
Det er helt forskelligt fra pige til pige, om der kommer blod første gang, man er i seng med en. Hvis du vil mindske risikoen for, at der kommer blod, så er det vigtigt, at du har lyst til at have sex og føler dig helt parat. Derfor er forspillet supervigtigt, hvor I kysser, krammer og kæler hinanden, så din krop kan blive helt klar til sex.

Skal jeg bruge kondom, hvis jeg tager p-piller?
Ja, det skal du. P-piller beskytter mod graviditet, men ikke mod kønssygdomme, som kondomet netop gør. Selv om ingen af jeg har været i seng med nogen før, så kan I godt smitte hinanden med kønssygdomme, for eksempel svamp, som man godt kan have, hvis ikke man har været i seng med nogen før.

MestLæste