Over hundrede piger og kvinder fra USA er blevet gravide, efter de har taget nogle p-piller, som var pakket forkert og derfor ikke kunne beskytte dem mod graviditet.

Læs også: Hjælp! Min menstruation er forsinket

Helt præcist er 113 blevet gravide, hvoraf 94 af dem har ønsket at beholde barnet. Mange af de ramte var teenagere, og nu sagsøger flere af dem det medicinalfirma, som står bag p-pillerne, med håbet om at få firmaet til betale børnebidrag og uddannelse.

Fejlen skete helt tilbage i 2011, da fabrikken ved en fejl havde pakket nogle piller omvendt. De sukkerpiller, som skulle tages under menstruationen uden anden virkning end bare at være der for ikke at ødelægge pille-rutinen, lå øverst og blev dermed forvekslet med de rigtige p-piller.  Så i stedet for at få syv dage med sukkerpiller, hvor de skulle have deres menstruation, fik kvinderne og pigerne i stedet 14 dage, hvilket betød, at de slet ikke var beskyttede i den periode. Mange af pigerne oplever nu ikke at kunne få erstatning eller at blive afvist af retten, da de ikke kan bevise noget.

Læs også: Kender du forskellen på p-piller og mini-piller?

Det er selvfølgelig en megauheldig sag og forhåbentlig ikke noget, der sker igen. P-piller er jo et fint supplement, når man skal beskytte sig mod graviditet, men det er også vigtigt at huske, at de ikke beskytter mod kønssygdomme. Derfor er det en god idé, at man også bruger et kondom! Altid.

Læs alt om menstruation gennem tiden her ...

Menstruation gennem tiden