Er du også en af dem, som foretrækker at spise morgenmad, FØR du børster dine tænder? Du er langt fra alene, viser en ny undersøgelse fra YouGov, som konkluderer, at 58 procent af os børster vores tænder efter morgenmaden. Og måske er det ikke så underligt? For udover at havregryn og Colgate-smag ikke lige er det bedste match, så kan det også virke megabefriende lige at få skrubbet tænderne rene, efter man har indtaget cornflakes eller grovbrød med ost.

Læs også: Er det her trick til hvidere tænder galt eller genialt?

Men måske er det tid til at ændre lidt på dine rutiner. For faktisk er det meget, meget bedre at børste sine tænder FØR morgenmaden. Det skriver Metroxpress, som har snakket med Freddie Sloth-Lisbjerg, der er formand for tandlægeforeningen.

Det er nemlig sådan, at hvis din morgenmad indeholder syre som for eksempel juice eller frugt, så vil syren sætte sig på dine tænder og fjerne den yderste del af emaljen, som har til formål at beskytte dine tænder. Når du så børster på dine tænder lige efter at have spist noget syreholdigt, så vil du faktisk udsætte dine tænder for en større syreskade, end hvis du gjorde det efter morgenmaden. You get it?

Læs også: Gør tandbørstning en "tand" sjovere

Generelt er det meget bedre, hvis du skyller din mund med vand, efter du har indtaget morgenmaden!

Læs her, hvad du (også) kan bruge tandpasta til ...

Sådan kan du (også) bruge tandpasta