Mit liv

Tandbørste-regel du SKAL kende

Af Stine Kærsgaard 28. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du vil passe godt på dine tænder, så skal du følge det her råd.

Er du også en af dem, som foretrækker at spise morgenmad, FØR du børster dine tænder? Du er langt fra alene, viser en ny undersøgelse fra YouGov, som konkluderer, at 58 procent af os børster vores tænder efter morgenmaden. Og måske er det ikke så underligt? For udover at havregryn og Colgate-smag ikke lige er det bedste match, så kan det også virke megabefriende lige at få skrubbet tænderne rene, efter man har indtaget cornflakes eller grovbrød med ost.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er det her trick til hvidere tænder galt eller genialt?

Men måske er det tid til at ændre lidt på dine rutiner. For faktisk er det meget, meget bedre at børste sine tænder FØR morgenmaden. Det skriver Metroxpress, som har snakket med Freddie Sloth-Lisbjerg, der er formand for tandlægeforeningen.

Det er nemlig sådan, at hvis din morgenmad indeholder syre som for eksempel juice eller frugt, så vil syren sætte sig på dine tænder og fjerne den yderste del af emaljen, som har til formål at beskytte dine tænder. Når du så børster på dine tænder lige efter at have spist noget syreholdigt, så vil du faktisk udsætte dine tænder for en større syreskade, end hvis du gjorde det efter morgenmaden. You get it?

Læs også: Gør tandbørstning en "tand" sjovere

Generelt er det meget bedre, hvis du skyller din mund med vand, efter du har indtaget morgenmaden!

Læs her, hvad du (også) kan bruge tandpasta til ...

Sådankandu(også)brugetandpasta

En klat tandpasta på bumsen natten over mindsker rødmen og hævelse.
Hvide sneakers er en af de hotteste trends lige nu, men de bliver hurtigt skrammede og beskidte. Børst dem med tandpasta, så bliver de som nye igen! Det virker dog bedst på sko, der er lavet af gummi.
Børst dine negle med tandpasta, så bliver de både stærkere og mere skinnende!
Har du fået en øm vabel eller et irriterende myggestik? En klat tandpasta hjælper på begge dele!
Det her kan kun anbefales, hvis du virkelig panikker. Har du glemt hårspray eller gele på teltturen med veninderne? Så kan en lille klat tandpasta til nød bruges til at lægge strittende hår ned.
Har du fået hårfarve i panden eller på hænderne? Skrub det væk med en lille klat tandpasta.
Har du tørre albuer, så brug lidt tandpasta som scrub. Brug rigeligt med fugtighedscreme efterfølgende.
Har dit glattejern fået en brun kant? Fjern den med tandpasta.
Har dine lædersko fået en skramme? Put lidt tandpasta på en blød klud, og gnub skrammen væk. Tør efter med en fugtig klud.

MestLæste