Er du en af dem, der både skriver sms’er, når du laver lektier og ligger i din seng, hvor du egentlig burde sove? Måske skulle du overveje at skrue lidt ned, for ny forskning peger på, at overdreven sms-skrivning kan gøre, at du klarer dig dårligere i skolen.

Læs også: Ulemper ved at sms'e med dit crush 

Studiet, som ser på sammenhængen mellem psykologi og mediekultur, havde til formål at undersøge, hvordan sms-afhængighed blandt unge piger rent faktisk påvirkede dem. Derfor undersøgte de 400 pigers sms-vaner, og heraf fremgik det, at nogle faktisk var så afhængige af at skrive sms’er, at det blev en form for tvangstanke og noget, de bare SKULLE gøre.

Folkene bag undersøgelsen mener, at tvangs-sms’eriet kan sammenlignes med ludomani, og man fandt ud af, at dem, der var rigtigt afhængige, både havde problemer med søvn og lektier i en sådan grad, at det faktisk gik slemt ud over karaktererne.

Selv om vi absolut ikke kan undvære vores telefoner, er der måske grund til at skrue lidt ned, hvis vi føler os afhængige af at svare tilbage på sms’erne lige så snart, de tikker ind.

Læs også: Sådan ændrer sociale medier din hjerne

Er du afhængig af at skrive sms’er?

Hvis du er afhængig af at få "likes" på de sociale medier, så læs her, hvad du kan gøre ...

Hjælp! Jeg er afhængig af likes