Mit liv

Sådan ændrer sociale medier din hjerne

Af Stine Nielsen 10. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Wow! Se her, hvordan sociale medier ændrer på din hukommelse, dit kærlighedsliv og meget andet.

Vil du også helst tjekke Instagram hvert femte minut? Og kender du det, når det føles som om, din telefon vibrerer i lommen, men så gør den det slet ikke. Det er der åbenbart en grund til! Ifølge AsapSCIENCE har sociale medier nemlig ændret fem ting i vores hjerner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ny afhængighed
Du kan faktisk blive afhængig af at tjekke dine Facebook-notifikationer og være på nettet. Din hjerne kan reagere på samme måde, som hvis man er afhængig af stoffer eller andre ting, hvis du er afhængig af sociale medier - vildt!

Læs også: 12 tegn på, du er afhængig af sociale medier

Dårlig multitasking
Det kan gøre det sværere for dig at have flere bolde i luften, hvis du bruger mange sociale medier - det bliver nemlig svært at lukke distraktioner ude og endda at huske ting.

Ringer min mobil?
Nej. Men det føles måske, som om den gør. En almindelig kløe kan få vores hjerner til at tro, at det er mobilen, der vibrerer. I en undersøgelse sagde 89 procent af testpersonerne, at de oplevede det mindst hver anden uge.

Læs også: Det værste ved sociale medier

Optursfølelse
Sociale medier udløser stoffet dopamin i vores hjerner - det vil sige, at vi får den vildeste optur. Det er fordi, vi er så vilde med at tale om os selv, og hvad vi laver. LOL!

Bedre kærester, wee!
Det er ikke helt dårligt, hvordan sociale medier påvirker os. Faktisk kan kærester bedre lide hinanden, hvis de har mødt hinanden online, end hvis de møder hinanden ansigt til ansigt. Så ja, du skal helst sikkert sende en Facebook-besked dit potentielle crush!

Tjek den seje video med al info her!

Stjernernessødekæreste-tweets

Deres forhold har været alt andet end udramatisk, men nu ser det endelig ud til, at der er kommet lidt ro på igen. I hvert fald hvis man skal tro det her vildt søde tweet fra Jai til Ariana. Vi forstår heller ikke, hvordan hun kan danse i sine tårnhøje hæle, hihi! Klik videre, og se Arianas vildt søde tweet til Jai.
Nurh, det er altså et vildt sødt tweet! Mon ikke, det søde citat er tiltænkt Jai?
Disney-stjernen Debby Ryan sendte det her søde tweet til Josh Dun, da de havde 10-måneders dag. Vi synes det er supercute, også selv om hun synes, at månedsdage er åndssvage!
Selv om parret ikke officielt er sammen mere, så skrev Ian alligevel det her søde tweet til Nina på hendes fødselsdag i januar.
Liam Paynes kæreste Sophia Smith instagrammede det her søde billed af parret sammen med en tekst, der en gang for alle afliver alle rygter om, at hun kun er sammen med Liam for hans berømmelse. Vi synes, de er et sødt par <3
Nurh, hvor er Louis og Eleanor cute! Louis savner Eleanor OG har givet hende kiks. Totalt god kæreste!
Bella Thorne og Tristan Klier er virkelig et smukt par! Men Tristan ringer vist lige lovlig meget til Bella, ifølge det her tweet, hihi.
Vi elsker Demis Facetime-tweets, og det her med hendes kæreste Wilmer er bare ekstra-sødt!
Zerrie er helt sikkert et af vores yndlingspar! Det her søde billede er fra parrets Valentines Dag.