Samfund

Det værste ved sociale medier

Af Luise Gregersen 1. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Facebook, Instgram og twitter er vildt gode til at holde kontakten med dine venner og veninder, men vidste du, at der faktisk også er ret mange ulemper ved sociale medier?

Du bruger garanteret de sociale medier rigtig meget til hverdag, men vidste du, at der faktisk er ret mange negative sider ved at bruge facebook, twitter og Instagram? Læs med her, og bliv klogere på de sociale mediers ulemper.

Læs også: 12 tegn på at du er afhængig af sociale medier

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sociale medier kan gøre dig i dårligt humør
Du har sikkert nogle venner, der udelukkende bruger facebook og twitter til at brokke sig eller svine andre mennesker til. Når du hele tiden læser negative opdateringer fra folk, kan det faktisk gøre dig i rigtigt dårligt humør. Så måske er det på tide at fjerne nogle af dine negative venner fra din newsfeed?

Madbilleder kan få dig til at spise for meget
Når dine venner og veninder uploader billeder af lækker mad, så får det dig ubevidst til at spise mere, end du egentlig har lyst til. Hvis du føler dig sulten, når du kigger på billeder af mad, så prøv at mærke ordentligt efter, om du er rigtigt sulten, eller om du bare har lyst til at spise, før du rækker ud efter chokoladekiksene.

Læs også: Do's og don'ts når du stalker på de sociale medier

Sociale medier kan gøre dig misundelig
Når din veninde poster et billede af sine nye sko eller sin ferie til Thailand, så kan det gøre dig misundelig og ked af det. Du føler måske, at dit liv ikke er lige så godt som andres, fordi du sammenligner det med de perfekte liv, du ser på de sociale medier. Men virkeligheden er ikke, som den ser ud på de sociale medier. Husk, at folk nøje udvælger, hvad de deler på de sociale medier, så det er langt fra sikkert, at deres liv er så fantastiske, som de får det til at se ud.

Sociale medier kan gøre dig deprimeret
Det lyder helt vildt, men der er faktisk en sygdom, der hedder "Facebook-depression". Amerikanske forskere er nemlig kommet frem til, at børn og unge, der bruger de sociale medier meget, udvikler depression oftere, end dem der ikke bruger sociale medier. Så husk at gå offline - bare en gang imellem.