Samfund

Do’s og don’ts når du stalker på sociale medier

Af Luise Gregersen 10. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har alle sammen prøvet at stalke folk på facebook, twitter eller Instagram. Få styr på do’s og don'ts, når du stalker på de sociale medier lige her.

At stalke på nettet betyder, at man snuser rundt i andres profiler, billeder og opdateringer på de sociale medier. Og helt ærligt, så har de fleste prøvet at stalke et crush, en potentiel ny veninde eller kærestens eks'er på de sociale medier.

Læs også: Guide til de sociale medier

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men lige så sjovt og uskyldigt som det er at kigge folks gamle billeder og statusopdateringer igennem, lige så stor er frygten for at komme til at klikke det forkerte sted og afsløre, at du har været nysgerrig. Du kan nemt undgå pinlige situationer ved at få styr på de basale do's og don'ts, når du stalker.

Do: Stalk dit crush!
Det er helt okay at tjekke ham den sødes profil ud og tilføje ham som ven. På den måde kan du nemt og hurtigt finde ud af, om I har noget tilfælles, og om han er single.

Don't: Lad være med at stalke hans veninder
Lad for alt i verden være med at stalke samtlige piger, der kommenterer på dit crushs statusser og liker hans billeder. Det er så fristende, for du vil jo gerne vide, om det er en, han kommer sammen med, men det tager hurtigt overhånd.

Tag testen: Hvilken Instagram-type er du?

Do: Slet din eks!
Når du hele tiden bliver konfronteret med din eks' lykkelige liv på de sociale medier, gør du det svært for dig selv at komme videre. Det er vildt fristende at se, om han har fundet en ny kæreste, men i det lange løb er det bedst for dig selv at slette ham. Skriv en privat besked til ham først, hvor du forklarer, at du ikke er sur, men at du er nødt til at slette ham for at passe på dig selv.

Do: Pas på, hvor du klikker!
Hvis du bliver lidt for ivrig med musen, kan du nemt komme til at klikke det forkerte sted og dermed afsløre din stalking. På smartphones og tablets er det især nemt at komme galt af sted på Instagram, fordi du kan komme til at dobbeltklikke på touchskærmen og like billeder, når du kigger folks profiler igennem.

Læs også: Redaktionens yndlings-instagrammere

Do: Like løs!
Hvis du har et crush på en sød fyr, så smid gerne et like på et af hans profilbilleder. Det er en nem måde at give ham et hint om, at du er interesseret. Når du skal like hans billeder, så gælder mottoet "less is more" - det er bedst at nøjes med at like et enkelt af hans billeder. Hvis han flirter tilbage ved at like et af dine billeder, kan du overveje, om du skal sende et like mere hans vej.

Don't: Lad være med at like gamle billeder.
Hvis du liker et billede, som dit crush har lagt på facebook i 2011, er det meget tydeligt, at du har stalket ham. Selvom vi alle gør det, kan det godt virke lidt creepy, når man finder ud af, at der er en, der har været hele ens timeline igennem. Hold dig til de nyeste ting på hans profil!

Herunder kan du se stjerner, der hader sociale medier!

Stjernerderhadersocialemedier

- Jeg er ikke en særlig teknisk person. Jeg har ikke engang en smartphone. Jeg har faktisk ikke engang en mobiltelefon! Og hvis jeg skulle have en, ville det være en klap-mobil.
All Over
- Jeg har ikke Twitter, og jeg har ikke Facebook, og jeg tror, det gør det meget nemmere for mig selv, for hvis jeg går på Twitter og fortæller alle, hvad jeg laver hele tiden og samtidig siger, at jeg vil have et privatliv, så er der ingen, der tager den anmodning seriøst, sagde Daniel i 2013.
All Over
- Jeg tror, jeg ville dø, hvis jeg var på Twitter og Facebook. Nogen ville gå ind på min Twitter-profil og kigge på min seneste lokation og slå mig ihjel. Boom.
All Over
- Alle taler om Twitter, Instagram og Tumblr. Det forvirrer mig, og det er alt for mig. Jeg mister bogstaveligt talt vejret af at tænke på det. (Hun har Instagram nu!)
All Over
- Læg mærke til, hvor meget jeg snakker – og Twitter handler om at fatte sig i korthed. Hvis jeg skulle bruge det, ville jeg bruge flere timer på at redigere beskederne og komme for sent på arbejde.
All Over
- Jeg troede, at 2013 ville være året, hvor jeg endelig ville blive til en social medie-elskende sommerfugl, men det viser sig, at jeg stadig hader det.
All Over
- Jeg hader internettet. Jeg synes ikke, det er menneskeligt, at man konstant skal tjekke sine e-mails og de sociale medier, som er blevet så populært.
All Over
- Jeg synes, at internettet ødelægger alle, og det gør bare alle alt for tilgængelige. Det tager alt det glamourøse og mystiske ud af branchen.
All Over
- Jeg synes, der er en fare ved at være så overeksponeret. Mysteriet om hvem man er, holder folk interesseret i at se dig på skærmen.
All Over
- Tumblr skræmmer mig mest. Jeg hader, hvad det er blevet til… det minder mig om pige-klikerne i skolen, som lavede sjov med alle andre og definerede, hvad der var cool. Desuden husker jeg engang, hvor min mor skulle opereres, og der var en, der skrev på Twitter: ”Yo Drake, jeg håber din mor dør”.
All Over

MestLæste