Vi hører ofte om, at studerende bliver bortvist fra skoler på grund af for lidt eller upassende tøj. Men vi har endnu ikke hørt om, at man kan blive bortvist, fordi ens jeans er for stramme.

Det er sket for en 12-årig pige ved navn Morgan Hull, som går på Franklin Township Comminity School, der ligger i staten Indiana. Hun fik nemlig at vide, at hendes bukser gik imod skolens dresscode, selv om hun er dækket til, og det heller ikke er leggins, som nogle skoler har forbudt.

Læs også: 14-årig pige bortvist for sjove kondomvar 

Morgans mor, Traci, fik via en mail besked om, at Morgan var blevet sendt hjem, og hun blev bestemt ikke glad for at høre, at hendes datter måtte misse timer på grund af, hvad hun kalder, en ”åndssvag grund”. Samtidig er hun sur over, at Morgan ikke fik en advarsel først.

Fra skolens side lyder det, at der vil være undtagelser, hvor de vurderer, at noget tøj ikke er passende til skolemiljøet. De fortæller samtidig, at deres skole-håndbog gør det meget klart, hvad der er tilladt at have på.

Tracy synes, det er ærgerligt, at hendes datter nu er gået glip af tre dages undervisning. Hun siger også, at det er svært at finde tøj til Morgan, da hun er så lille.

Læs også: Piger bortvist på grund af leggins 

Hvad synes I om, at skoler bestemmer, hvad de unge skal have på? Er det godt eller skidt?

Se her, hvad dine jeans kan sige om dig ...

Det siger dine jeans om dig