kærlighed

Skole forbyder dating

Af Susie Pedersen 19. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En filippinsk skole forbyder elever at date for at forebygge uønskede graviditeter. HVAD?

Eleverne på en filippinsk skole må IKKE date hinanden, og grunden overraskede os virkelig. Skolen har nemlig lige lavet en kampagne, der hedder ”Ægte kærlighed kommer senere”, og den har til formål at nægte eleverne romantiske forhold, som kan ende i uønskede graviditeter og få den konsekvens, at skolen må droppes. Det har skolen forklaret til et lokalt nyhedsmedie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lærer fyret efter upassende billede

På skolens ydermur hænger der en stor plakat, hvor der står:

- Forhold vil uden tvivl ødelægge en ung, studerende piges liv, og derfor forbyder denne skole intime forhold mellem drenge og piger, der går på skolen.

Læs også: Sådan siger du fra, når han flirter

… Vi ved næsten ikke, hvad vi skal mene. Det er godt nok vildt, at skolen lige frem forbyder dating. I vores øjne er små crushes og kæresterier en kæmpe del af at gå i skole.

Hvad synes du om forbuddet?

Kærlighed er svært at forbyde. Men i det her galleri kan du se nogle eksempler på, hvornår kærlighed faktisk er forbudt.

Hvornårerkærlighedforbudt?

Hvis du har en sød, ung og opmærksom lærer, er det ikke så underligt, at du crusher lidt på ham. Men kærlighedsscenariet er totalt forbudt. Du kan ikke starte et forhold med din lærer, uden at det vil få konsekvenser for ham. Han vil blive fyret og i tilfælde af, at I har været sammen, vil han også kunne straffes rent lovmæssigt. Selv om loven om den seksuelle lavalder siger 15 år, kan en lærer blive straffet, hvis eleven er under 18 år.
Foto: Shutterstock
Har du et arbejde, hvor du crusher lidt på en af dem, du arbejder sammen med? Hvis I er stort set lige gamle, burde det ikke være et problem, og du kan give kærligheden frit løb. Der er dog nogle arbejdspladser, der ikke tillader, at medarbejderne er kærester, men det er meget sjældent tilfældet, når det drejer sig om studiejobs. Selvfølgelig vil jeres chef dog ikke tillade kys og kram, når I er på arbejde sammen.
Foto: Shutterstock
Selv om det er forståeligt, at nogle piger ser op til deres danse- eller fodboldtrænere, fordi de er seje og ældre, er det et ulovligt kærlighedsscenarie. Trænere må ikke bruge deres position til at indlede forhold til de børn, som de underviser i forskellige sportsgrene.
Foto: Shutterstock
Der er faktisk ikke en lov, som siger, at man ikke må blive kærester med sin chef… Meeeen er han din chef, er han måske også meget, meget ældre end dig, og så bliver kærlighedsscenariet forbudt! Hvis du er under 15 år, og din chef er over, vil han nemlig kunne blive straffet for at være sammen med en, der er under den seksuelle lavalder.
Foto: Shutterstock
Der er faktisk ikke nogen lov i Danmark, som siger, at man ikke må have et forhold til sin fætter. Men rent etisk kan der godt komme en masse dilemmaer ud af det - og splid i familien, og det er ikke så godt!
Foto: Shutterstock
Hvis du ved, at du er forelsket i en forbudt, som du aldrig vil kunne få, så kan du få hjælp til at kommer videre i artiklen her.
Foto: Shutterstock