Samfund

Lærer fyret efter upassende billeder

Af Stine Kærsgaard 4. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvem har egentlig skylden i den her sag?

En lærer fra South Carolina i USA har været ude at sige, at hun blev bedt om at sige op, efter hun blev involveret i en uheldig sag om nøgenbilleder.

Det hele startede, da læreren, Anne Arthur, var gået ud af klasseværelset for at ordne nogle ting. En elev tog så hendes telefon – som ikke var låst - og gik ind og så hendes private billeder. Blandt fotografierne var der også billeder, hvor lærerinden var nøgen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Din personlighed afgør dine karakterer

Eleven lagde billederne op på de sociale medier og sendte dem også rundt til sine venner. Efterfølgende sagde han så til hende, at hendes ”dommedag var kommet”.

Efter episoden bad skolen lærerinden om at sige op, også selv om der ikke eksisterer en officiel politik på skolen, som forbyder lærere at have ”upassende materiale” på deres telefoner.

En talsmand for skolen har efterfølgende været ude at sige, at de synes, det er fint med privatliv, men at det må være lærernes pligt at sørge for at gemme sådan nogle slags billeder, så eleverne ikke kan få fat på dem. Samtidig fortæller han, at Anne selv havde lånt sin telefon ud til eleven i forbindelse med skolearbejdet.

Selv om Anne nu har tilgivet eleven, mener hun stadig, at han fuldt ud vidste, hvad han gjorde, og at det burde være ham, der fik en straf – ikke hende.

- Det var helt bevidst, at han tog min telefon, og det var med fuldt overlæg, at han valgte at sende dem ud.

Hvad tænker I om den her sag? Hvem har ansvaret? Og hvem burde få en straf?

Læs her, hvorfor gode karakterer ikke betyder alt ...

Derforbetyderkaraktererikkealt

Det er surt at få en lav karakter, hvis man håber på det modsatte, men det skal altså ikke slå dig ud. Tænk lige på, hvor meget tid du har tilbage i skolesystemet til at forbedre dig! Folkeskolen er kun første skridt for dig i et langt uddannelsesforløb, og hvad så om du ikke var så god til tysk eller matematik og fik en lav karakter? Det er der ingen, der vil huske, når du om ti år er færdiguddannet og klar til dit drømmejob!
Har du generelt et lavt gennemsnit, og er du nervøs for, at du ikke kan komme ind på den ungdomsuddannelse, du drømmer om? Heldigvis er det sådan, at du sagtens kan komme ind på et gymnasium, en erhvervsuddannelse eller lignende, selv om du har lave karakterer – endda også, hvis dine lærere har erklæret dig uegnet. Så kan du nemlig gå til en optagelsesprøve.
Der kan nemt gå sport i at få de bedste karakterer i en klasse, men sådan skal det ikke være. Det er fint, at du vil være den bedste, men så længe du gør dit bedste og altid gør dig umage, kan du ikke forlange mere af dig selv. Husk, at selv om du har en veninde, som får bedre karakterer end dig, har I stadig præcis de samme muligheder efter folkeskolen, og du har masser af tid til at indhente hende.
Et godt tip til at få det lidt bedre med dine karakterer er at tjekke, hvad dit drømmestudie egentlig kræver i gennemsnit. Du kan finde det på ug.dk, og så kan du gå målrettet efter det. Det er langt bedre, at du stræber efter at nå DIT mål, i stedet for at konkurrere mod andre og blive ked af det, når du føler dig bagud.
Det er SÅ frustrerende at have en veninde, ven eller kæreste, som skraber 12-tallerne til sig uden besvær, mens du knokler for at hænge i. Men du bliver nødt til at se på det sådan, at alle er forskellige, og nogle skal bare arbejde hårdere for det end andre. Det er super uretfærdigt, ja, men det skal nok udligne sig på et tidspunkt.
Vi får tit fortalt fra alle sider, at uddannelse er det vigtigste i verden, og det er også vigtigt – men! Der er altså også mange andre ting, der betyder noget. Dine karakterer siger jo ikke noget om, hvilken person du er, de fortæller dig ikke, at du er en megagod veninde, en sjov søster, en god datter eller en fantastisk kæreste. Husk, at du er så meget mere, end hvad dit karakterbevis fortæller dig, og at dit liv bliver fantastisk, selv om du ikke er den bedste i skolen.

MestLæste