Mit liv

Din personlighed afgør dine karakterer

Af Oliver Kokholm Ungermann 27. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Får du gode karakterer? Så er det nok fordi, den her beskrivelse passer på din personlighed.

Hvis dine karakterer altid er en tand bedre end andres, er der en god mulighed for, at vi kan gætte, hvordan du er som person.

Læs også: Hjælp, jeg får dårlige karakterer!

En undersøgelse viser nemlig, at har du personlighedstræk som pligtopfyldende, flittig, organiseret og samvittighedsfuld, har du også et højere gennemsnit end andre - også selv om de scorer højere end dig i en intelligensprøve. Det skriver videnskab.dk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Faktisk viser undersøgelsen, at en meget flittig elev får en hel karakter højere end elever, der er klogere, men mindre flittige. Sejt!

Læs også: Derfor betyder karakterer ikke alt

Det skyder altså myten ned om, at dem der er "født kloge" kan gå igennem skolen uden at lave lektier og stadig få højere karakterer end andre. Så det er bare med at gøre en indsats!

Synes du personlighedstrækkene passer?

Tipsogtrickstiltopkarakterer

Det giver måske sig selv, men ikke desto mindre tøver mange med at række hånden op, når de sidder med svaret. Det kan være super grænseoverskridende, hvis du går i en klasse, hvor der er en tendens til at grine eller lave grin med dem, der siger noget, men forsøg at overvinde din frygt og de tarvelige klassekammerater. Din lærer finder ikke ud af, hvor dygtig du er, hvis ikke du viser det!
Et godt trick til at få din lærer til at lægge mere mærke til dig, er ved at kigge han eller hende i øjnene og holde fokus hele timen. Du skal selvfølgelig ikke stirre stift, men bare din lærer kan se, at du kigger op og ser ud som om, at du lytter efter, når vedkommende kigger rundt i lokalet, har du scoret et par point.
Når du kan se, at din lærer har sit blik rettet mod dig, kan du nikke anerkendende til det, der bliver sagt. Dit kropssprog viser meget om dig, og et nik vil signalere, at du forstår, hvad der bliver sagt.
Forstår du ikke den opgave, din lærer har givet jer? Så husk endelig at spørg løs! Der er ingen grund til at sidde og kæmpe med noget, når hjælpen er lige foran dig – og det vil kun give din lærer et bedre indtryk af dig, når du er nysgerrig og viser, at du gerne vil forstå og lære det.
Hvis du er utilfreds med din karakter i et fag, kan du tage fat i din lærer og sige, hvad du mener. Fortæl for eksempel, at du synes, at du tit har hånden oppe, men aldrig bliver taget, eller at du fortjener bedre. Din lærer er ikke nødvendigvis enig, men der vil med sikkerhed blive lagt mere mærke til dig bagefter, fordi din lærer skal finde ud af, om du har ret. Og så skal du ’bare’ sørge at bevise, at du skal længere op.
Gode karakterer handler naturligvis ikke kun om små tricks, men også om at arbejde for sagen. Sørg altid for at være forberedt til timerne, og læs dine lektier, så du kan svare på spørgsmålene og deltage aktivt. Selv hvis du ikke kan nå at få læst alt, så læs alligevel en smule, så du kan være med i den del, du har nået.
Har din lærer stillet et spørgsmål, som du kender svaret på, men valgt en anden end dig til at svare? Lyt grundigt til, hvad din klassekammerat svarer, og hvis du synes, at der er mere, der kan tilføjes til svaret, skal du skynde dig at række hånden op og supplere. Det giver gode point, at du kan komme med mere!
Det er umuligt at huske alting, og derfor er noter din ven – både i timen, og når du laver lektier. Når der pludselig kommer en svær opgave, kan du altid bladre tilbage og se, hvordan det nu var, og det vil uden tvivl redde dine karakterer mange gange!
Det er ingen skam at vælge og vrage, når I skal lave gruppearbejde. Der er nemlig ikke noget at sige til det, hvis du ikke vil være sammen med dem, der aldrig laver noget, så sørg for at alliere dig med dem, du arbejder bedst sammen med. Men husk også at være en god veninde, som tager dem med, der aldrig bliver valgt!
Har du svært ved at koncentrere dig sidst på dagen, og får du aldrig deltaget aktivt i de sidste timer? Det kan du løse blandt andet ved at huske at få frisk luft i løbet af dagen. Du bliver nemlig tung i hovedet, hvis du bliver inde hele dagen i et dårligt indeklima, så gå ud og træk lidt frisk luft imellem timerne. Få flere gode tip stil at klare de sidste timer på i skolen her.

MestLæste