Mit liv

Hjælp, jeg får dårlige karakterer

Af Oliver Kokholm Ungermann 25. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du ked af de karakterer, du får? Læs her, hvad karaktererne egentlig betyder og få gode råd til, hvordan du kan forbedre dem.

Det er de færreste, der ikke bliver bare en lille smule kede af det, når deres opgaver eller samlede præstation i skolen bliver bedømt til en lav karakter. Det er der slet ikke noget at sige til!

Læs også: Få gode karakterer fra start

Men det er vigtigt at huske på, hvad dine karakterer egentlig betyder, og hvad de skal bruges til. I folkeskolen gives karakterer nemlig hovedsageligt fordi, du skal forberedes på, at det er sådan, du bliver bedømt på en videregående uddannelse. De har som sådan ikke en betydning, så længe du består dine fag, og dine lærere erklærer dig egnet til gymnasiet, hvis det er den vej, du vil gå.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men vil du gerne lidt højere op i karakterskalaen, for også at gøre dig selv glad, kan du bruge disse fem superfine råd.

Læs også: Charm dig til bedre karakterer i skolen

Lav dine lektier

Det er det mest indlysende råd, men det er altså også bare vigtigt at lave sine lektier, hvis man gerne vil have høje karakterer. Har du lavet dine ting, kan du nemlig langt nemmere følge med og svare på spørgsmålene, og det giver helt automatisk bedre karakterer.

Se interesseret ud

Nogle lærere går meget op i elevernes attitude og straffer dem, der snakker meget med sin sidemand, sidder og fniser eller bare ikke ser ud som om, at de interesserer sig for faget. Husk derfor at holde fokus på din lærer og tavlen og forsøg gerne at få øjenkontakt med din lærer. Så virker du nemlig som typen, der går op i det, der bliver sagt.

Gør dit bedste

Det er selvfølgelig ikke nok bare at lave sine afleveringer og lektier, hvis man ikke giver sig god nok tid til at gøre det ordenligt. Husk derfor altid at gør dit bedste, og så vil dine karakterer helt sikkert stige. Og så længe, du gør, hvad du kan, skal du ikke forlange mere af dig selv!

Læs også: Apps til skolen

Hold dig ude af problemer

Det er aldrig smart at blive stemplet som en ballademager og være en del af larmen og støjen i klassen. Det er meget bedre for dig, hvis din lærer husker dig som hende, der er sød og smilende og aldrig gør noget forkert.

Mød op

Bare det, at du altid møder til timerne i rette tid og ikke har nogle pjækkedage, kan tælle op i din karakterbog. Og så bliver det også meget nemmere for dig at følge med, da du ikke går glip af noget undervisning!

Hvad er dit bedste tip til bedre karakterer?

MestLæste