Menstruation

Skal piger have fri en gang om måneden?

Af Redaktionen 4. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Åh, hvor ville det være skønt. Se her, hvorfor piger måske bør få fri en gang om måneden!

Er du (også) træt af at gå i skole og på fritidsjob med menstruationssmerter? Så er der måske gode nyheder på vej!

Læs også: Skal du møde senere?

En britisk professor påpeger nemlig overfor Mail Online, at kvinder bør have fri under perioden, da han er sikker på, at det vil give en større motivation.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Nogle piger føler sig meget omtågede, når de menstruerer. Det er svært at arbejde, og de har det elendigt. Når du føler sådan, er det sværere at gøre det godt, siger han.

- Det ville kun være en til tre dage om måneden, og det skulle adskilles fra sygefravær. Menstruation er jo ikke en sygdom, minder han om.

Læs også: Er det her de sejeste forældre ever?

I Japan og Indonesien findes der allerede en sådan ordning, men det har endnu ikke været diskuteret i Danmark.

Synes du, piger skal have fri, når det er den tid på måneden, eller er det ikke et problem for dig?

Undgåmenstruationskriser

Det er meget normalt, at din menstruation er utilregnelig, når du er teenager. Den kan faktisk komme når som helst, så det er godt at være forberedt, hvis du skulle få menstruation på et uventet tidspunkt.
Er du så uheldig at bløde igennem, så du får en plet på dine bukser, er det superrart at have noget at dække det med. Du kan for eksempel have en cardigan til at ligge på skolen eller i din taske, så du altid har noget at dække uheldet med. Cardigan fra Asos til 350 kroner.
Husk at vaske dig ”dernede” hver dag med intimvask, når du har menstruation. På den måde undgår du kløe, irritation og lugt. Og det er jo meget rart, ikke? Intimsæbe fra Matas til 19,95 kroner.
Download en app, som holder styr på, hvornår du skal have menstruation, hvornår du får PMS, hvordan din udflåd bør være og generelt holder dig opdateret på din cyklus. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, og så er det meget rart at kunne følge lidt med. For eksempel app’en Clue er nem og overskuelig – og gratis.
Med en menstruationskop kan du faktisk undgå de fleste menstruationskriser. Koppen skal bare tømmes et par gange om dagen, så du skal ikke bære rundt på bind og tamponer, og der er ingen fare for at bløde igennem. Læs alt, du skal vide om menstruationskoppen her.Menstruationskop fra Ladycup.dk til 279 kroner.

MestLæste