De fleste af os har nok hørt om den vanvittige leg, hvor man kan fremprovokere en besvimelse hos et andet menneske ved at trykke hårdt på brystkassen. Legen har gennem mange år været ret populær hos teenagere, hvor man laver sjov med på skift at få hinanden til at dejse om i besvimelse.

Læs også: Skræmmende leg er vildt populær på nettet 

For nyligt var en mor dog vidne til den her leg ved sin datters fødselsdag. Det gjorde hende ret bekymret, hvilket fik hende til at skrive til Videnskab.dk for at blive klogere på, hvad de her besvimelser gør ved kroppen og for at høre, om det kan være farligt. Og det har en professor og overlæge hos Rigshospitalet nu svaret på.

Olaf Paulson, som er overlæge, forklarer, at når man trykker på et bryst eller holder vejret, så øger man trykket i lungerne. Det gør, at der så kommer mindre blod tilbage til hjertet, hvilket medfører, at blodtrykket vil falde, og at der dermed også kommer mindre blod til hjernen. Og når der ikke kommer nok blod til hjernen, så besvimer man. Desuden forklarer overlægen, at det kan se ret drastisk ud:

- Med denne metode kan det se drastisk ud, når folk besvimer. Tit vender de det hvide ud af øjnene, og der kommer nogle trækninger i arme og ben, der kunne ligne et epileptisk anfald.

Læs også: Kylie Jenners svar på farlig læbe-challenge 

Men er det farligt, og kan man dø af det? Det vil vi gerne vide! Her svarer overlægen, at det ikke i sig selv er farligt at besvime, men at det er en overbelastning for kroppen at være i blodmangel. Dog er legen rigtig farlig, fordi man heller ikke kan styre, hvordan man lander.  I 2003 døde en dreng af kraniebrud, fordi han var faldet uheldigt, da han havde leget legen.

Vi synes, det lyder totalt vanvittigt! Og når nu en læge går ud at siger, at det er voldsomt for kroppen, og vi kan slå os alvorligt at det, bør legen bare stoppe nu. 

I stedet for at lege sådan en åndssvag leg, burde man efterårshygge med familien! Se hvordan i galleriet her:

Ideer til efterårshygge med familien