Forestil dig, at du lige har været i biffen med dine veninder, og I nu skal hjem hver for sig. Gisper du allerede ved tanken om, hvad der kan ske af grufulde ting, når du nu skal gå alene ned ad de mørke gader? De fleste af os kan godt blive lidt paranoide ved den tanke, og selv om det er vigtigt, at man ikke kører sig selv fuldstændigt op, kan det være fint at tage sig sine forholdsregler – for eksempel med den nye, danske app Watchers.

Læs også: 5 apps til når du keder dig

Appen lader dine venner eller din familie følge dig virtuelt hjem, når du går alene. Watcher kan nemlig opdage, hvis der sker noget uventet på vejen – som hvad? Ja, for eksempel hvis nogen følger efter dig, og du derfor begynder at løbe, hvis du stopper med at bevæge dig, eller hvis dine høretelefoner bliver revet ud. Sker det, så alarmerer appen automatisk de personer, som du har valgt som dine ”watchers”, hvis du ikke svarer inden for 30 sekunder. Wow, det er jo vildt smart!

Folk kan ”watche” dig på tre forskellige måder:

Hold øje med hinanden i venindegruppen:

I stedet for at sende en sms til hinanden, når I alle er kommet hjem fra biffen eller en fest, så kan I i stedet bruge appens gruppefunktion, hvor I kan snakke videre i chatten, mens I går, og samtidig holde øje med hinanden. Hvis én af jer så udløser alarmen, så vil alle andre i gruppen få besked.

Få din mor og din far eller din kæreste til at holde øje:

Glemmer du altid at sende den der besked til din mor, før du smutter hjem fra en veninde? Med Watcher skal du kun tænke på at aktivere din tur hjem. Appen kan nemlig give dine forældre automatisk besked, når du tager af sted, og når du er nået sikkert frem. På den her måde kan du faktisk føle dig ret tryg, for de kan også holde øje med dig, mens du går.

Læs også: Kender du Snapchats regler?

Gør din tur helt privat:

Hvis du ikke lige kan overskue, at alle skal kunne følge med i, hvor du er, eller hvis du ikke har lyst til at vække nogen sent om aftenen, så kan du vælge at gøre din tur hjem privat. Med den funktion vil dine ”watchers” kun få besked og se din lokation, hvis der sker noget med dig undervejs, og alarmen udløses.

Hvordan har du det med at gå hjem alene i mørket? Kan den her app hjælpe dig?

Her i galleriet kan du se de bedste apps til dit kærlighedsliv:

De bedste apps til dit kærlighedsliv