Der er ingen tvivl om, at vejen til de gode karakterer kommer med hårdt arbejde og fuld opmærksomhed i timerne. Men kunne det tænkes, at man kunne komme bare lidt lettere til det hele, så man ikke skulle læse teksterne tusind gange for at kunne huske, hvad der står i bøgerne? Svaret er faktisk … ja!

Læs også: Din personlighed afgør dine karakterer 

Et hold psykologer fra University of Cincinnati har nemlig fundet ud af et simpelt trick, som gør, at din hukommelse bliver bedre. Det, de gjorde for at finde frem til resultatet, var at give 172 elever en hukommelsestest. Herefter delte de dem op i tre grupper. En af grupperne skulle regelmæssigt udøve mindfull meditation, en anden gruppe skulle dyrke yoga og en tredje gruppe skulle lave noget motion.

Efter fire uger tog de tre hold af elever så igen en hukommelsestest. Og resultatet var ret interessant! For psykologerne kom frem til, at eleverne, som havde mediteret, opnåede meget bedre resultater – i gennemsnit steg de med ti point på hukommelsesskalaen. Yoga-gruppen steg med fire point, og man kunne ikke se nogen resultater hos dem, som havde motioneret.

Læs også: Derfor betyder karakterer ikke alt!

Udover at rense tankerne og koncentrere dig om din vejrtrækning, når du lukker øjnene og mediterer, så har du også meget fokus på at mærke din krop og prøve at lade alle stressfulde tanker forsvinde fra dine skuldre og dit hoved. Med den viden kunne det da godt være, at vi skulle prøve at lukke øjnene og meditere noget mere – om ikke andet for karakterernes skyld!

Hvis du selv kunne tænke dig at prøve det, så kommer her en lille instruktion:

Her i galleriet kan du finde myter om søvn: 

Myter om søvn