mode

Derfor skal du IKKE vaske dine jeans

Af Stine Kærsgaard 22. februar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi var ikke helt klar over, at det var sådan en dårlig idé …

Vi har før hørt, at det ikke er supergodt idé at smide vores jeans i vaskemaskinen for ofte, men at vi ligefrem ALDRIG skal vaske dem – det er nyt for os! Men det er altså råddet fra jeans-firmaet Levis’ CEO, Chip Bergh, som har udtalt, at det skader jeansne og faktisk bare er spild af vand at vaske dem:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Skolepige bortvist på grund af jeans

- Efter vi har haft noget tøj på, har vi ofte for vane at smide det til vask, fortæller Chip og fortsætter:

- Et par gode jeans behøver faktisk slet ikke at blive vasket i vaskemaskinen, kun virkelig sjældent.

Læs også: Vasker du dit hår forkert?

Samtidig fortæller han, at han kun vasker pletter af sine egne jeans, men ellers ser de aldrig sæbe eller bliver våde – kun når de får regnvand.

Lyder det lidt ulækkert i dine ører? Chip slutter af med at sige, at han jo ikke har fået nogen hudsygdom endnu, så det kan vi jo tænke lidt over … Vi er dog glade for at høre, at det stadig er okay at vaske dem en sjælden gang!

I galleriet her kan du læse, hvordan du undgår svedlugt:

Femtipsmodsvedlugt

For at undgå svedlugten skal du som hovedregel gå i bad og bruge en god sæbe – hver dag! Nyt sved lugter ikke, det er kun det sved, som har fået lov til at sidde i armhulen i noget tid. Ved ofte at vaske dig under armene undgår du, at sveden bliver gammel… Og dermed også lugten!
Foto: Shutterstock
En anden ting, du skal huske, er at skifte tøj efter badet. Hvis huden først kommer i kontakt med de gamle svedbakterier, vil du komme til at lugte igen – og badet er spildt!
Foto: Shutterstock
En god deodorant er et must have, hvis du vil undgå at lugte af sved! Gå efter deodoranter med antiperspiranter, da de er med til at hæmme lugten. Det er også en god idé at gå udenom deodoranter med en masse parfume, da du måske vil opleve at få irriteret hud eller i værste tilfælde allergi.
Foto: Shutterstock
Noget mad, som for eksempel chili, hvidløg eller ingefær, har tendens til at varme kroppen ekstra meget op – det sætter gang i svedprocessen. Hvis du har tendens til at lugte meget, så pas på med at spise for meget af den slags fødevare. Det er dog forskelligt fra person til person – nogle vil ikke mærke en ændring!
Foto: Shutterstock
Både fysisk og psykisk aktivitet sætter gang i svedproduktionen. Hvis du for eksempel ofte spiller bold i frikvarteret eller skal koncentrere dig meget, så tag en deodorant med i tasken, så du kan forebygge lugten løbende.
Foto: Shutterstock

MestLæste