Har du også oplevet at lægge ører til ubehagelige udsagn som: ”Hans nye kæreste har da totalt dårlig stil”, eller ”den der frisure klæder hende altså ikke så godt”. Du er ikke den eneste, for der bliver faktisk bagtalt ret meget. Men hvorfor gør vi det, når vi godt ved, at det er usselt? Det har et amerikansk magasin ifølge Metroxpress nu prøvet at finde svaret på.

Læs også: Hvorfor mobber man?

Ifølge magasinet Women’s Health Mag skyldes det to ting. En af grundene er, at når vi sladrer om andre, så føler vi, at vi skaber et bånd til den person, vi snakker med. Vi opbygger faktisk en form for tillid til hinanden.

Den anden årsag er, at det styrker os selv i vores egen identitet, så vi kommer til at tro mere på os selv. For når du taler dårligt om en anden person eller en gruppe, du ikke kan lide, så bekræfter du dig selv i, at du ikke er ligesom dem. Så helt konkret bagtaler vi simpelthen for at beskytte vores egen selvfølelse!

Læs også: Mine veninder bagtaler mig

Og derfor kan man vel egentlig godt konkludere, at hvis man oplever at blive bagtalt, handler det meget mere om den bagtalende persons usikkerhed, end det handler om den person, der bliver bagtalt. Vi synes, det er ret ucharmerende det der med at bagtale andre. Oplever du tit, at det sker?

Læs her, hvordan du kommer videre efter online-mobning:

Kom videre efter online-mobning